ponedjeljak, 14. srpnja 2014.

čarolije privatnog sektora



čarolije privatnog sektora.
kako postižem da ured bude čist?
jednostavno, očistim ga. redovito.
i jutros sam.
bez source čistačice i out-source čistačice.
ka prava vištica iz privatnog sektora zamislite iman usisavač.
narafski, ta neću valjda po tapetima tuč batipanom.
metlu, a posebno onu od šibe ostavljan ružnima.
mi lipi, pametni i puni pinezi iz privatnog sektora kojima sve pada s neba imamo pravo na usisavač. živija usisavač! živija 
i šta s njim?
sad ćemo laganini upute za uhljebe iz državnih agencija koji čekaju čistačicu da im čisti ured, a moderno je tu istu dovest i popodne doma da im čisti kuću. takvi nikad nisu uključili usisavač.
korak prvi, izvadiš ga iz armeruna. korak drugi uštekaš ga. korak treći, pomakni botunić na najslabiju snagu i tek onda na on, neka motor starta laganini. kad se zaleti, pojačaj jačinu.
(teoriju električnih strojeva ipak dođite naučit na podukama koje nisu mukte, nije meni vakultet pa s neba).
usisavaj. 12 puta prođi preko istog mista, pa će bit čisto. smanji jačinu. isključi. spremi ga. vodi računa o kesici ako je na kesicu, puna može izazvat nevolju. ekola, to je to čiribu-čiriba i šparam iljade kuna. kad će drugovi i drugarice, gospoda i gospođe iz socijalističkog saveza hdzsdp ovo shvatit? nikad, za ovo shvatit treba imati određeni IQ, a oni koji ga imaju rade za sebe. ćutim se super, išla san leč u bot, digla se prije šest, kruv mi je kupljen, ured usisan, čeka me utakmica i lipi obid, popodne ćemo na more ili radim banj, ovisno o vremenskim prilikama ili neprilikama, živija obavezni GODIŠNJI ODMOR koji je propisan da me gazda ne bi eksploatira. živija! živija oni red u radnoj evidenciji di svaki dan pišen da nisan štrajkala. živija!
 —  osjećam se odmorno.

Nema komentara:

Šufit