ponedjeljak, 14. srpnja 2014.

*****

kad san ja bila u mladim godinama, cura, glavni u turističkoj zajednici je bija šjor ganza. onda su liti u splitu svake godine bile lude noći. nekoliko ludih noći svake godine, cili grad vanka, događanja na svakom kantunu. split je onda bija tek tranzitni grad, a lude noći su bile za pamćenje. uređenjem kolektora, na čemu beskrajno fala ex poteštatu nikoli gabriću, split dobiva čiste plaže i od tranzitnog postaje najtraženiji centar. tu je sve, more, plaže svih vrsti, ugostiteljska ponuda, od konoba do restorana, smještaj od hotela do apartmana, organizirani izleti, mini podmornice, pedaline, skuteri, kajaci, svašta nešto, noći dioklecijana, koncerti, festivali a la ultra, a bit će i još nešto na bačama, kako san pročitala na plakatu to je danas i još nešto u osmi misec, ne slušan tu vrstu glazbe, pa neman pojma koje su čunke na plakatima, ali grad je pun furešti. PUN. PUN ka šipak. rijeke mladih ljudi su tu. meni su simpatični i ma šta ko govorija oni neku kinticu ipak imaju i troše. troše za ležaljku, troše za smještaj, troše za izlet, troše za piće, troše za ručak. ne grintajte, budite fer prema njima, ako budu zadovoljni poslat će i prijatelje i roditelje. i doći će i opet. dovest će i svoju dicu kad zasnuju obitelj. i sve se nekako mislim kako su meni kad san bila u cvitu mladosti te lude noći bile ludilo. a da se uvedu opet? ne bi bilo loše, a? jerbo, grad je pun mladosti i mlađih obitelji, mladosti koja stvarno oče potrošit. e pa dajte im da potroše. oče kad budu imali na šta ;)

--------------------------------------------


  • Lovro Rumora ti kolektor ako ides po rivi i onda a i danas neradi bas najbolje (((
  • Nada Magazin vonj sumpora nema veze s kolektorom. baš nikakve. di su toplice postoje izvori sumpora koji pronalaze svoj put kroz zemlju i nekad se malo čuje vonj. kažem nekad jer točno je tako. dok su toplice radile sa sumporom, čulo se više. toplice više ne rade sa sumporom. kolektor pak skuplja wc ispuste od cilog splita i to nema veze sa sumpornim izvorima. baš nikakve.
  • Lovro Rumora otidi tamo i pogledaj kako fekalije izlaze u luci ...sumpor nema veze s tim
  • Nada Magazin onda prijavite kvar. fekalije se trebaju sabirati i ići na kolektor, a s kolektora na po bračkog kanala. ja tako nešto nisam vidila. ako ste vidili, javite gradonačelniku, imat će on i kojeg stručnjaka za kakicu od svih ovih novih šta su stigli u banovinu.

Nema komentara:

Šufit