subota, 12. srpnja 2014.

*****


plan za ostatak dana je druga ruka pituravanja bojlera jerbo ja ne ostavljan nikad ništa polovično. plan za dane ča slide je svakako još radova oko wc, a i ostalih radova narafski jerbo moj posal nitko ne radi. i malo mora i sunca, bez toga ne more. 


danas ćemo prvi put činit i domaću marmeladu, ups, džem. ne smiš više reč marmelada. zabranjeno. na akciji san našla šljive, pa ovi put za probu od njih. našlo se na akciji i kumplira i tikvica, a puten do poljuda san vidila hrpe škovaca. 


čitačice čiste laganini, kolafjaka, brez priše, niko ne trče za njima. još će partijaneri doč učinit i drugu rundu škovaca dok one pometu prvu. za tako vridan rad otpremnina im je kako sam čula oko 100 000 kn, a profešur kad gre u penžjun dobije 10 puti manje. škovacin je danas vrlo profitabilno i još više poštovano zanimanje. 

na svakome stupu se iznajmljuju brlozi na crno, a i taxi na crno se nudi via via. neko more reč budale su uređivale apartmane, gledale zadovoljit standarde, jemat piturano, namišteno, klimu, net, registraciju, itd, a rvatine će stavit koju stotinu euri u džep i neće platit kune poreza. oni najžeći će još fureštima ukrest takujin. ipak, more se desit i ovako: pametan i kulturan gost je tražija na vrime smještaj i rezervira u normalno registrirano i dobit će i uslugu koju i plaća. nesrića je nesrića, stič će kod babe na crno, učinit babi rigoleto nasrid tinela i uteč bez platit. baba mu more stavit soli na rep jerbo njezin rad na crno nije zanima državu ni kad je krala, pa šta bi ona zanimala državu kad nju netko pokrade... u svakom slučaju, ka šta znate ja san uvik kontra rada na crno, sama radim legalno i ti šta kredu u bilo kojoj djelatnosti mi ni najmanje nisu simpa. ako će se koji pijani nekažnjeno izrigat babi, nećem je žalit. jok. 

ekola, gren ča, ritka slobodna subota još dura, zove me. jeman cili popis za učinit.

Nema komentara:

Šufit