četvrtak, 17. srpnja 2014.

kako nas je, mene i honorarce, sasvim legalno pokrala republika hrvatska preko ugovora od djelu

kako nas je, mene i honorarce, sasvim legalno pokrala republika hrvatska preko ugovora o djelu
kada se radi honorarno, također postoji obveza uplata doprinosa, poreza, prireza. i oni su vrlo, vrlo visoki. niste to znali, a? e onda niste vodili firme. i zato nemojte pljucati po meni koja sama sebi kasni sa isplatom plaće. pokradena sam ja na milijun načina i dobro da nisam nekome razbila nos u ovoj zemlji kako me se sve kralo i krade.

ako hoću nekome isplatiti 100,00 kn neto moram dati još 100,00 kn u davanja. točno tako. dobro ste pročitali! to je ugovor o djelu.

i sad ja nemam uvijek posla za ljude, kod nas se radi o nekim specifičnim poslovima, ne može ih obaviti bilo tko, već je potrebna posebna stručnost itd. tako onda ide ugovor o djelu i on ima kompletno drugačije pravno značenje od ugovora o radu.

konkretno, prof. je npr. zaposlena u državnoj školi i neće sad davati otkaz da je mi angažiramo i zapošljavati se kod nas na neko kraće vrijeme, pišemo ugovor o djelu i plaćamo masno

1) ZDRAVSTVENO što je čista pljačka jer ako je netko zaposlen, zdrastveno mu uplaćuje I. poslodavac, a ako je nezaposlen, zdravstveno mu uplaćuje država. pisala sam po svim mogućim institucijama i pitala zašto se to plaća, imaju li ljudi išta od toga i dobila neki glupavi odgovor iz kojega se dalo iščitati : NIŠTA! da nisam vršila te uplate, bila bih uhapšena. da nisam imala obvezu tih uplata, danas mi bi bilo lakše, pa ne bih kasnila sa mojom plaćom. da nisam imala obvezu tih uplata, bilo bi nam više na raspolaganju, pa bi i oni koji su odradili nešto, naprimjer po PHARE programima EU jerbo u mojoj se firmi ne gata u fažol (iako neki misle da smo vještičnja posla jerbo bavimo se intelektualnim radom, pa smo ka i faust vrančić neshvaćeni od svjetine), dobili više neto.

kroz godine smo u ovo uplatili tisuće i tisuće kuna, lopužo od republike hrvatske, s tim ste davali poticaje marini lovrić merzel, ohrabrivali coca-colu i financirali svoje ljubavnice te svoje prasačke guzice! je li vas sram? opljačkali ste i mene i suradnike! opljačkali na najgadljivi način, legalno. smislili ste zakon kojim pljačkate!

2) MIROVINSKO se zaračunava sasvim uredno i to mi nije krivo jer ipak se poslije priznaje za mirovinu onoga tko je nešto odradio, ali pljačka republike hrvatske i to sve do prije par godina je bila zaračunavanje mirovinskog za mlađe umirovljenike. da gospodo iz republike hrvatske, tako ste pljačkali jer umirovljenik koji ima pravo odraditi na ugovor o djelu specifične poslove gdje su npr potrebna određena znanja je za svoju mirovinu odavno uplatio. ovo je bila pljačka radnog i penzioniranog naroda. sreća da se ova luda uredba za penzionere ipak uklonila.

3) POREZ I PRIREZ su nenormalno veliki i tako dolazimo do 100:100 kn. tu bar izvršitelj ima pravo povrata poreza, ali i to ovisi o visini plaće, trajanju radnog odnosa i još mnogo toga kod I. poslodavca.

je li te sram republiko hrvatska? crveniš li se?

Nema komentara:

Šufit