petak, 5. lipnja 2015.

kako doživljavam predsjednicu za ovih njenih prvih nekoliko miseci...

dakle, ja nisam hdzovac. dapače, više puti san ih žestoko ogadila. znali su hdzovci da san u pravu, pa su mi poslali dicu da ih učim. i to oni ča jemaju visoke položaje. jesam li ih učila? normalno da jesam, ja ne diskriminiram ljude zbog političkog uvjerenja njihovih roditelja. gospođi predsjednici nisam dala glas iako sam navijala da konačno bude i žena na većem položaju.
ovaj put nisam glasala ni za ivu josipovića iako sam mu u prvom mandatu dala glas.
smatrala sam da je bio pasivan i da za male poduzetnike nije rekao ono što je mogao i morao reći, bar dvi tri lipe riči. svjedoci ste da se stalo viče da smo lopovi, da se ljude vješa na liste srama ako kasne za vlastite doprinose kao da je to isto kao i onaj tko nije platio 400 radnika, a mali kasne jer njima država kasni platiti ili je država donijela neku ludu uredbu ili promijenila zakon prekon noći i sl. pričalo se o češljanjima, čišćenjima i slično. to su grube riči. sad najavljuju stečaje firmi u kojima radi jedna osoba ako ima kašnjenja na doprinose bez obzira je li prije njihovog zuluma bila skroz uredna i za koliki sitniš kasni, a s druge strane je velikima oproštena pozamašna suma u predstečajnim nagodbama na štetu malih. uslijed ovoliko maltretiranja malih poduzetnika ja duboko razmišljam kako ću namiriti to obaveze što imam, zatvoriti tvrtku i otići iz hrvatske.
ja nisam desničar. moja uvjerenja su živi i pusti drugog da živi. ne smeta mi nitko. tolerantna sam osoba. najsretnija bih bila da svi rade i da je svima dobro. zalažem se za znanje, zakonitost, rad i poštenje. zalažem se i za moral u zakonskim odredbama, ekologiju, održiv razvoj, beštije...
kada sam predsjednici poslala e-mail, iz njenog ureda mi je vrlo brzo stigao odgovor, s pečatom i potpisom.
moja uvjerenja su više lijevo, ali sdp odavno s lijevim nema veze. ja jesam mali poduzetnik, ali to ne znači da imam puno novaca. bude vrlo teških dana.
iako je mnogi napadaju, ja ću malo pogledati što je po mom mišljenju dobro napravila. dakle, predsjednica je zasad napravila po meni neke dobre stvari.
1) makla je tita, neka ide u muzej. tamo mu je i misto. uvijek ću reći, antifašizam da, totalitarizam i zločini u diktatorskom režimu su nešto prestrašno.
čitava moja familija je bila u partizane. moj pokojni dida je partizan sa sutjeske i neretve. njega su pak po završetku rata i njegovim vraćanjem partijske knjižice u totalitarnom režimu optužili nevinog i stavili u zatvor. tad mojoj baki nisu dali raditi... tražila je posao, ali za nju nigdje ništa..moja mater i barba su bili na milost i nemilost u školi nastavnicima. što su jeli? pomogli su im dobri ljudi. da nije bilo njih, bili bi krepali. dida je dokaza nevinost i izaša iz pržuna. dobro je i proša. mnoge je u totalitarizmu popapala noć. totalitarizmi nisu dobri. tito je bio antifašista, ali i diktator. moramo se okrenuti budućnosti i nastaviti živjeti. tito je odavno umro, imamo puno posla i neka tito bude u muzeju.
2) predsjednica razgovara. razgovara sa svima. ne može ne znam što uraditi, ali može čuti što je netko kaže.
vidjeli ste kako smo zbog izbjegavanja razgovora nekidan imali nemile scene u zagrebu. razgovarati se mora. nije uvijek ugodno, ali političari moraju razgovarati.
razgovor bi svako dobro doša i na radnim mistima, a i u brakovima. manje bi suza bilo kad bi više razgovora bilo.
3) predsjednica ne širi atmosferu beznađa iako i sama zna da smo u problemima do nosa.
4) predsjednica prelazi preko nekih niskih udaraca i ide dalje jerbo neke balune triba i propustit
5) predsjednica ide po cilom svitu i ne svađa nas sa svima
6) predsjednica je u životu dosta momenata u karijeri ostvarila radom jer nije imala roditelje na visokim položajima. rad nije sramota, nego vrednota.
možda se mogu neke stvari i zamirit, istina, ali ajmo pustit ženu da radi. da i ništa ne uspije, bar sasluša ljude, bar ne izaziva ratove. ona ja otišla u tamo neka mala kaštila vidi šta joj ti mali ljudi koji 7 miseci nisu primili plaću žele reći. i nije joj bilo ispod časti.
ajmo svi probat bit manje zlobni, možda netko na bilo koji način može tim ljudima i pomoći, da se mrvu ljudskosti iskaže nikad nije na odmet.
Današnji posjet predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović radnicima „Adria čelika d.o.o.“ koji već 19 dan borave u šatoru nasuprot željezare u Kaštel Sućurcu tražeći isplatu sedam neisplaćenih plaća ili pokretanje stečaja tvrtke.

Nema komentara:

Šufit