ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

****

i danas ostojić priča priče o poljudu, a njegov prijatelj ivo baldasar zna di su svastike po gradu i neće da reagira. vidili ste da sam mu dva maila poslala di su. s obzirom da se pravi toša, kako ste vidili, poslala sam sve u metropolu, predsjednici, vladi, policiji, ministarstvu unutarnjih poslova, ravnateljstvu policije, veleposlanstvu izraela. mogla sam još čekat, ali ne, 10 dana je dosta i prikovišje... zašto bi svastika na stadionu bila sramota, a ona di prolaze tisuće građana i gostiju vrednota?!
i još nešto, na tom potezu, par metara dalje su danima bile svastike i U i to u povećem broju. poviše ogromnog U je pisalo "koji narod? svaki narod". to sam bila prijavila i nisu htjeli očistiti danima. onda sam im poslala žeći e-mail, pa su očistili, ali je odma, praktički kroz par sati, osvanila ova za koju sad zna i ured predsjednice države i svi ostali.
par metara dalje.
e kako je i maloj dici sad sasvin jasno ko bi to vrlo lako moga crtat, po tome kad se i di se šta događalo, bilo kako brbljanje vlasti o sramoti je nesuvislo. ja mogu reč sramota, a oni se mogu samo poklopit ušima.
ja sam naime odavno sumnjala da to crta upravo netko ko je gradonačelniku i/ili vlasti uz guzicu. zašto? a zašto su govna po gradu na svaka dva metra? cili grad je posran.u pravom smislu te riči.
to je zato da bude nered. kad je nered, onda se lakše krade. kad sve smrdi i kad je sve puno škovaca, lakše se na svaki stup zalipe oglasi za rad na crno, za ilegalni taxi, za ilegalne repeticije, za ilegalno iznajmljivanje i šta još sve nije bilo po stupovima.
kad je nered, nitko ništa ne pita, raste strah, širi se banditizam. nered vole kurbini sinovi i čeri, a nikako ne odgovara poštenom čoviku.
kako je posta gradonačelnik, odma je cili grad priko noći osvanija zalipljen u ilegalno iznajmljivanje. cili grad. to nije mogla zalipit samo jedna osoba. to je lipila cila vojska ljudi.
ivi baldasaru sam dakle dala glas, ali neću više. napravija je od splita poveći cirkus i sramotu. zločest je i dišpetožast, intirigaje se u svakoga ko nešto pametno oče napravit ili predloži i ita ričima, a posal za koji prima plaću ne radi korektno. dobija je samo sa 600 glasova razlike i doslovce u dva popodneva ću skupini od 600 ljudi objasnit zašto mu više ne triba dat glas. jok. više ne želim da se ovako upravlja gradom, moga nam je ovako ostat i kerum (sitite se njegovog nadasve kulturnog izričaja i pivanja stare gradiške nasrid rive), pa ne bi porasla brojka uhljeba u banovini.
ne valja i smijenit ćemo ga na izborima. e.

Nema komentara:

Šufit