subota, 13. lipnja 2015.

koliko pitanja za razmišljanje

iako je mišić u pržunu zbog ubojstva meksikanke, još uvik nije kjaro di je bila lopata kojom je zakopa. je li trka s njon po merjanu prije vengo je ubija? neko mu je lopatu ili da ili čuva. oče li ikad bit otkriven? di se lopata mogla čuvat? ko tu ima lopate? to su jednostavna, ali i bitna pitanja, tribalo je potražit odgovore.
sad su kemikalije došle na red. koliko nekemičar o kemiji zna? upitajte ovaj blesavi svit da sravne kemijsku jednadžbu, pa ćete vidit šta će se dogodit. aha.
znači tribalo bi potražit nekoga ko zna kemiju. kemičara...
ja bi potražila i neke političke stranke. one koje jasno propagiraju nacizam. koje svakodnevno prave ekscese, talačke krize na autoputu i sl. ima takvih, nažalost. da je zemlja normalna, zabranilo bi ih. tribalo bi malo vidit i tu ima li koji kemičar. svakako popričat i s problematičnima, već otprije poznatima policijotima. nije isključeno ni da su ti.
i da, oni ča nešto otkrije se triba pazit.
profešur sa fesba koji mi nije predava jer san bila drugi smjer, ali znan da su ga već onda ka asistenta poštivali i volili jerbo je bija dobar i koji je svima pomaga jerbo je bija i od gorske službe spašavanja, pa ni ne virujen da je jema neke zaklete neprijatelje, je bidan umra mlad.
kako su rekli, čovik se razbolija i umra poslin nekog vrimena šta je naša bidnu meksikanku. da, on je naša. je li proguca kakvu kemikaliju, pa da mu organizam oboli ne znan jerbo nisan likar, ali svakako grijota, mlad i pametan čovik ode. neka mi niko ne inputira da san rekla da je štagod sam popija. jok. znanstvenik isprid kojeg je bila karijera. cilj. ima je posla i previše.
ja ne virujen da mladi baš moraju odlazit rano. bolest grabi, isitna, ne pita koga će, ali kad odlaze mladi, ja uvik imam i poneki ? evo: ???
vjerojatno se nikad neće saznat kompletna istina jerbo nikome nije palo na pamet čačkat oko lopate. da san ja policijot bila bi mi vrlo interesantna i memorijska kartica iz digitalca meksikanke. ne sićan se da je iko opče spomenija je li to nađeno. američki policijoti bi za to pročeščljali cili merjan.
hm? je li nađena?
za selenu se bar nešto doznalo. još se ne zna najvažnije: ZAŠTO? mene to itekako zanima. zašto? zašto je ta žena ubijena? je li motiv bila njena marama na glavi? šta me briga? imam istu, pa se pitam koliko ih je pametno nosit?! je li motiv bilo 100 eura ili nešto drugo? zašto?
za marijanu jerković se još uvik ništa ne zna. nju je zakla još uvijek nepoznati počinitelj.
za ubijenog popa se pričalo svašta, ali se o ubojstvu još nije doznalo ništa.
za šjora u bokune sa zente još ne znamo njanci koji je, itd.
ima toga još, samo ne smin previše, da ne uteku furešti.
očekujem od policije da nađe gada ili gaduru, a ne bi isključila i mogućnost da su i gad i gadura.
ako se bude tražilo, naći će se. ako se počinitelj kazni, budućnost ovog grada ima šanse. ako mu se dade samo ogulit pet kumplira, pa poslin pribaci na kumplir i po, neće bit dobro.
i da, ako ga nađu, neka ga pitaju i najvažnije: zašto? koliko je dobija za to? shvaća li šta je učinija? dragu mu majku nemajku bi bilo također vrlo interesantno vidit, da vidimo ko ga je odgojija.
i molim lijepo, ne govoriti prije otkrića identiteta počinjitelja splićanin. tako se govorilo i za mišića, pa je na kraju ispalo doseljenik u split.
neka mi niko ne stavlja u justa da imam apriori kontra došljaka. neman kontra došljaka, jeman kontra kriminala. ma iz kojeg kraja bija i ma koje vjere oli nevjere bija.

Nema komentara:

Šufit