utorak, 2. rujna 2014.

*****

Radio Dalmacija na facebooku pita:
KAKO PREŽIVJETI RUJAN?
Početak školske godine tradicionalno je veliki udar na obiteljski budžet. Uz 300.000 nezaposlenih i 317.000 blokiranih građana, početak školske godine mnoge će doslovce 'zabiti u bankrot'. Ako uzmemo prosječnu cijenu kompleta knjiga, školskog pribora, papuča i tenisica, školarac svoje roditelje u startu stoji više od 2500 kuna.


Za pocetak ne kupiti najnoviji iphone, najnovije nike patike na tri kata i manje zderati bureke i tople sendvice, pa ce biti malo lakse. U Splitu dica bleblecu na iphonima, lete na visokim nike patikama, po podu se baca i po pola bureka, a kuka se mizerija. Najveca mizerija je uvik u mozgu. Evo ovo sam napisala kao komentar i mislim da sam u pravu.
--------------------------------
----------------------------------------
------------------------------------------------------------
A da vidite samo kako dođu kod mene. U leteće patike i mater i dite, svi naoružani iphonima, bogati neznanjem, hoće da im u jedan dolazak pretočim u glavu sve što nisu naučili kroz godine, drski, bezobrazni, gledaju kako ne platiti račun, puni grubih riči prema obrazovanim ljudima itd. Ja takve trpim dokle moram, pa ih pošaljem ča. No da meni više ne bi bilo teško i da ja ne bih morala misliti kako platiti račune postoje pravila, a od ove godine ću ih se strogo pridržavati. 

Dakle, u 19:30 h moj mobitel će biti isključen, pa će se zvati na vrijeme za kontrolni, a ne u deset sati navečer dogovarati dolazak za sutra u podne i onda od mene trčati u školu pisati kontrolni, a ja neka se mislim kako u takvim uvjetima pola polugodišta stavit u glave pune neznanja.

Nadalje, deset godina darujem vrime i svako malo mi je tu neko sidija i po pola sata više od tremina bez platiti i tako radija svaki put jer mu je sutra kontrolni. Na taj način mi je ovaj bezobrazan narod izvuka tisuće kuna i sad ja mislim kako platiti tačune. Toga više neće biti. Nitko ne daje ni jednu leteću patiku mukte, pa neću ni ja više na ovaj način davati vrijeme.  Ima kartica vjernosti, pa tko dolazi i uči dobiva termin gratis. Tu je: http://www.parametar.hr/akcijeipopusti.html.

Isto tako će se upropašteni termini morati nadoknaditi, nema više dogovoriti termin, a onda mi u mobitel zaurlikati: "Na selu sam, šta očeš?" To su radili, više neće. Na taj način upropastili tisuće kuna i onemogućili dicu koja hoće učiti da dobiju termin. Kome je selo važnije, neka mu dade prednost i tamo i ostane.

Prvu majku ili oca koja mi budu prijetio i vikao da će mi se krvi napiti i tome slično za vampirizam koji je zapravo prijetnja ubojstvom prijavljujem organima reda. Time su se također bavili godinama, više neće.

Da, da sad ja mislim kako preživjeti pored ovakvog naroda, klanjam se časnim iznimkama.
Kome se ne sviđa što sam napisala, može poduke potražiti kod Lučina, bude njegov oglas na svakoj kanti od škovaca.

Nema komentara:

Šufit