subota, 12. rujna 2015.

*****

a kako je bez auta? meni isto ka i s njim. pješak bila prije auta, za vrijeme auta i poslije tog auta. nemam baš neke velike želje ni potrebe za vožnjom, a za ono potrebe što imam, kupit ću novi. moram riješiti još neke problemčiće, odmoriti se malo od te brige, naći novi i kupiti ga... pomalo, nije nigdi priša. sad me svi pitaju što ću kupiti. ne znam još, vidit ću. bit će to opet neki cool autić i to je to... twingo mi je zapravo ispa super. bija je kupljen na tvrtku, iskoristila sam tada PDV na koji sam imala pravo, onaj dio PDVa koji sam morala uplatiti državi sam uplatila, nakon 7 godina za njega postigla sasvim ok cijenu i kad se stvari stave na papir za MANJE para vozila 7 godina novi auto, nego što je za njega dala gospođa koja ga je od moje firme kupila. firma više nije u sustavu pdva, pa sad na prodaju ne moram platiti PDV.
iz razmatranja sam izuzela kamate jer je bija kupljen na leasing,ali one su cijena čekanja, nije matematički korektno da ih stavljam u cijenu auta.
novu jurilicu ću vjerojatno kupiti ka građanin. ima odličnih modela financiranja. najbolji je naravno gotovina i miran si. neloše je 1/2 sad, druga 1/2 za godinu. nisi odmah miran, ali nema kamata i to je super. ipak stvar beskamatno koristiš cilu godinu bez da je potpuno platiš...koliko vidim za neku treću opciju postoje banke, za razliku od prije 7 godina sada daju i kupnju bez učešća, rastegli rate, malo smanjili kamate. ovo sam tek počela gledat... opet ću trgovat dobro i proč bolje nego onaj tko to auto bude kupova kad ga budem prodavala... ne bojte se za mene, svatko tko je sa mnom iša u šoping uvik je reka da je uz moj savjet dobro proša.
sad i ja odlično prolazim, nemam više ni jedne jedine kreditne kartice ni poslovne ni privatne, gotovina je svugdi prihvaćena, a kad nemam kartice ne toka mi ni plaćat račun svima onima koji su se baš sad sitili da im je takujin osta doma oli nema za muktaše...
možda i novi autić uzmem gotovinski, u životu su mi padala razne nemoguće stvari na pamet i više nisu bile nemoguće. kako je nemoguće 1/2 + 1/2 varijanta? to je sasvim moguće... tongue emoticon

Nema komentara:

Šufit