srijeda, 23. rujna 2015.

*****


čitam sad i ovo, pa se pitam:
1) zašto smo mi uopće prodali žice jeftino, a švabo se na njima obogatija?
2) zašto smo mi prodali banke, a talijani, austrijanci i ini su nam s njima napravili kaos i iznili lovu iz hrvatske i to neoporezivo?
3) zašto smo prodali inu prijateljima mađarima?
4) zašto se spremamo prodat ama baš sve?
5) je li budala bija onaj koji je meni na fakultetu priča (a pričali su mnogi) da svaka normalna država nastoji bit energetski neovisna, a ako je ikako moguće i gospodarski jaka, tako da je ne može niko ucjenjivat?
tamo negdi 1973. mislim, rusi su europi koja ih je je li kritizirala zbog istoka, je li, zatvorili plin, europa se smrzavala. za domovinskog rata tribalo je mislit šta ako peruča odleti, oče li poplavit cetinska krajina, a u isto vrime za domovinskog rata se sa dušmanima ča su bilo na trebinju tribalo pregovarat oče li bit letrike ili neće... ameri su sad bužali zemlju na malo čudne načine, pa im se vatra pojavljuje na špinama. je li ovo ikom išta govori? energetika i telefonija su naime bitne. banke isto. gledaj to imat svoje, jako i stabilno. i pametno riješeno. ono da ti ne stigne vatra na špinu od samog sebe, ako si već bija te sriće da ti je nije posla netko drugi... i još nešto. uvik imat više opcija. nikad ne znaš ko bi moga ucjenjivat, privarit, poludit. da i to je moguće, normalan čovik, a i žena, može i poludit. nenormalan pogotovo.

Najveća dnevna novina u Dalmaciji
SLOBODNADALMACIJA.HR|BY SLOBODNA DALMACIJA

Nema komentara:

Šufit