ponedjeljak, 21. rujna 2015.

*****

dakle, dubrovnik, prekrasan grad misecima je tražija likare za rad u bolnici i vrlo pristojnu plaću. nitko se ne javlja. zašto? da, bolje u zagrebu bit nezaposlen nego u dubrovniku radit. brodosplit stalno govori da bi odmah moga oko 2000 ljudi uzet, fizičkih radnika, zavarivača, nitko se ne javlja. prekrasni trogir i hvar, ne zna se koji je lipši misecima traže lučkog kapetana, nitko se ne javlja. kolika je muka za nač stručnjaka dobro znam, crkla sam dok sam našla obrazovane ljude koji znaju i za honorarni rad. u hrvatskoj nešto ne štima u načinu razmišljanja, a treba promijeniti i neke stvari oko uređenja.
(vidi prijašnje tekstove: 1) ne - mržnji 2) porezna uprava - porijeklo imovine 3) manja davanja i porezi 4) bolje ozračje u kojem se cijeni rad i znanje)
poslije II. svjetskog rata radnim akcijama su podignute i tvornice i pruge, sad se mudruje, a ne prihvaća se posla.
portugal je jedina zemlja koja traži POVEĆANJE kvote koju može primiti. da je moja blesava zemlja pametna, tražili bismo i mi jer mi možemo dati posla i mjesta za dvostruko nego što nas ima. najozbiljnije. samo provedite 4 nabrojena točke i to je to... 
nema posla kažete? ajmo, ko je likar neka proba vidit je li dubrovnik zaposlija ljude, ne može cila hrvatska živit u zagrebu, a uostalom u dubrovniku je prekrasno.

Nema komentara:

Šufit