utorak, 15. rujna 2015.

*****

za nofce koje ste potrošili na najskuplje mobitele i po svim kafićima po splitu, mogli ste naučit ne samo matematiku nego i druge predmete za +5 - rekoh ja danas jednom mom studentu i mislim da nisam falila.
koliko se ulaže u obrazovanje, a koliko u slatki život? ne mislim samo novčano nego i vremenski. evo, neka svatko bude pošten i neka sam sebi odgovori koliko je danas minuta uložio u učenje nečega (bilo čega) i koliko je stranica bilo koje pažnje vrijedne knjige ili časopisa pročitao.
neka nitko ne kuka jer u životu će nam biti onako kako sami odredimo. danas se može učiti putem interneta, a on hrvatskim građanima služi za vriđanje neistomišljenika po forumima i traženje porno filmova.
split ima fakultete, fakultetske knjižnice, sveučilišnu knjižnicu, gradske knjižnice, knjižare koje prodaju knjige na hrvatskom i stranom jeziku, antikvarijate, besplatan internet na rivi, svaki student ima mogućnost korištenja carneta, profesori i asistenti su odredili kada su besplatne konzultacije na fakultetima, onaj tko hoće dodatno učiti ima mogućnost doći i kod mene učiti i to legalno, cable tv nudi preko 30 programa od kojih je dosta edukativnih, muzeji i galerije daju svoje otvorene dane, a ulaznica košta simboličnih 10 ili 20 kn, nađu se i razna zanimljiva predavanja po splitu, izložbe... i gdje nam je omladina? u kafiću. na zidiću. u kladionicama.
da su se bar išli bavit sportom, bar na igralištu iza kuće, ne ma kakvi, ništa, ne uči se, ne radi se, ne trenira se, spava se do podne i onda pravac birtija.
i onda se čudite kako je... i predobro je s obzirom koliki se trud ulaže. koliko uči hrvat, a koliko japanac? što mislite da je japanc glup, pa mu treba učiti, a hrvati su nadprosječno pametni, ne treba mi ni znanje ni rad?!
a koliko se uči da bi čovjek bio bolji na poslu koji obavlja? rijetki i izgledaju čudno... nismo se puno digli od dna, s obzirom da je tako, trebalo bi ubrzano prionuti poslu, a ne vrijeme trošiti u kafiću.

Nema komentara:

Šufit