četvrtak, 13. svibnja 2021.

o izborima

Ankete - nekoliko me njih zvalo na moj drugi broj koji je tajan! Njega imaju moji roditelji, odvjetnica i računovođa te dva prijatelja, a oni to nisu dali nikome. Odakle im onda taj broj? Nisu mi znali reći. Jesam li im na taj broj dala odgovore. NE.

Što se tiče broja 091 511 3250 koji je na internetu tu sam dala odgovore, a pitanja su postavljana dok stranke još nisu ni istakle kandidate. Dakle, dok je Puljkova supruga govorila kako se on sigurno neće kandidirati, dok je HDZ znao da im je Opara previše fin i dok je cili Split bija namrčen u pogrdne grafite prema njemu, valjda su mu tako HDZovci poručivali da ga više neće, ali još nisu znali kojeg lika hoće, bila im je dvojba između nekoliko njih. Slično i s SDPom. Itd.
Kakva su bila pitanja? Kako riješiti koji problem u Splitu. Eto to...
Dakle, ako na nekoliko njih uopće nisam odgovorila, a pozivi su upućeni na broj koji nije dostupan javnosti, pa zato nisam htjela odgovarati, ne triba to ništa uzimati zdravo za gotovo.
Ne sviđa ti se?
Izađi na izbore i glasaj za koga misliš da bi bija dobar. Ja ću za Jakova Prkića i to ne zato što ga poznajem, poznajem i Oparu i predloženu zamjenicu Vice Mihanovića, pa nisam glasala za Oparu, a niti ću za Vicu i njegovu predloženu zamjenicu. Odakle ih znam? Oparu iz Galerije Meštrović, a gđu Jelenu Burazin iz dičjeg doma Maestral. Dakle, nisam s njima išla po partijskim sastanicima.
😃
Puljka znam iz viđenja, počeja je radit na FESBU na katedri za fiziku kad je tu doša kao dipl. ing. elektrotehnike (tek poslije se on uvatija fizike, nije izvorni fizičar), a ja sam još bila student elektrotehnike. Zvala me i jednom njegova žena na telefon jer je mislila da joj ja mogu pomoći da bude gradonačelnica, a kako ne mislim da su dobro rješenje objasnila sam joj da se ne može biti po splisku trči-laži oli jedno govorit a drugo radit. To i dalje mislim.
Dakle, nije bitno koga na koji način znam i ne znam, bitna su djela i kultura ponašanja.
A Kerum? Šta se njega tiče, mislim da je dosta "spašava" Split, no važno je napomenuti da je u jakim poslovnim vezama s Tomislavom Mamićem koji s gđom Ramljak ima listu. Ogroman dućan Tommy je u Jokeru, a zna se čije je zapravo Joker. To vam je onaj trgovački centar zbog kojeg se da bi par ljudi imalo korist i bilo zaposleno išlo u razaranje Jugoplastike koja je bila gdje je sad Joker, a koja je uz škver hranila pola Splita. Jugoplastika onakva kakva je bila nije bila nepotrebna (danas iz Kine uvozimo najobičniji sič, ne bi da ga ne možemo sami proizvesti), trebalo je modernizirati... Uložiti trud.
Dakle, tu su vam svi oni zapravo nekoj u sprezi, priko vikenda se piva i ždere po dernecima, ovo se za fintu malo karaju, a zanima ih samo jedno. Pinezi.
Razmislite i o izvedivosti nečije ideje kao i o situaciji da morate biti primljeni kod gradonačelnika, što mislite kako bi vas netko od njih primija. Evo recimo Franić se jučer na tv stalo dere. I sad da mi se dere na mene ako mu dođem na razgovor? A e... Nedilja, gren na izbore i dajem glas Jakovu, ne zato što ga znam, nego zato što je staložen, realan, pristojan.

Nema komentara:

Šufit