četvrtak, 27. svibnja 2021.

*****

Gledala sam još jedno sučeljavanje, pasivni promatrač. 
Splićani kažu da izgubit busolu znači kad neko "kulturno" komunicira ka Puljak danas na RTL. Mihanović ga je doslovce izblesira i izdribla malim prstom. Ovo ne znači da će Vice dobiti moj glas, samo znači da Puljkov nastup percipiram kao loš.
Mihanović i ja smo 1972, Puljak pretpostavljam 1969.
Dakle, mi smo generacija koja je odrastala osamdesetih. Za Vicu se vidi da je u mladosti bija i na Hajduka i na more i da je štagod i radija preko vlastitog poslovnog subjekta, poslovni pregovori su svakom poduzetniku bitna stavka u poslovanju i to često zna biti gadna igra živaca, Vice je tu ispeka zanat. Ivica je propustija živit realni život. Devedesetih Ivica piva ustaske pisme u navodno nekom bendu po raznoraznim dernek svadbama (ako je laga Franić, lazem i ja), a Vice pomaze u obiteljskom poslu oko poma, cvica. Razlika je bitna. I ona se večeras vidjela. 
Fiziku ću narafski studente naučiti ja i nakon večerašnjeg nastupa se ne čudim studentima što mi grintaju na Puljka, meni je fiziku predava pokojni osebujni Ghemo i prekulturna i prepristojna Vuletin koja je nazalost također pokojna tako da imam sriću da sam 1972. i da me on nije dopa. 
Čovik koji ovako upada u riječ, koji ne sluša sugovornika, ovako bahat, bezobrazan može Splitu donijeti promjenu na puno gore, pa da na neki razgovor tu dođem ka poduzetnica ili ka građanin bilo bi me straj oče li mi počet režat i vjerojatno bi ga zaobišla. 
Siđi s Olimpa Ivice, nisi Zeus. Saberi se. Skuliraj se. Skromnost je vrlina, a prepotencija ruzna osobina.

Nema komentara:

Šufit