utorak, 22. lipnja 2021.

*****

Radim 17 godina. Kroz posal sam se nagledala svakakvog svita. Prije desetak godina dovela mi je jedna mater dite na poduke i počela me pitati da gdje mi je kukasti križ (nacistička svastika) na zidu kad je ugledala grb Republike Hrvatske. Tvrdila je da ona to drži u svojoj kuhinji.

Otvorila sam joj vrata i rekla pođite gospođo.
- Gdje? - pita ona mene
- Odite u vašu kuhinju - bila sam odlučna i otišla je
Iako je to bilo moderno, nisam pjevala u čast zločincima kao Puljak. Iako je to bilo moderno, nikad nisam dopustila da se u mojoj blizini veliča zločin niti da se širi mržnja na bilo koga na osnovi vjere, nacionalnosti, spola, bilo čega. Prijavila sam na tisuće kukastih križeva koji su se konačno počeli čistiti. Osobno imala niz problema samo zato što sam bila čovik i nisam išla ka ovca di su išle razne budale.
Politička volja tek sramežljivo pokazuje da su Hitler i njegovi kompanjoni bili zločinci. Bolje ikad nego nikad. Je doduše da je ovo zbog EU para za koje je izričito rečeno da ni novčića neće dobiti ona zemlja koja veliča nacizam, ali neka i taj razlog, nije ni bitno, samo da se više prekine veličati zlo. Mogli smo biti najbogatija mala zemlja Europe da smo od 1991. zauzeli jasan i odlučan stav o tome.

Nema komentara:

Šufit