utorak, 1. lipnja 2021.

*****

Za voditi malu tvrtku trebate imati dobrog računovođu, dobrog odvjetnika, dobre organizacijske sposobnosti, ako niste jedini zaposleni i dobar tim kojim treba dobro upraviti (meni je ovdje bilo po 15 ljudi na EU projektima koje smo odradili još iz pretpristupnih fondova, tako da dobro znam sto govorim), dobru logistiku, dobavljače koji vas neće iznevjeriti, plan razvoja na papiru i bar jos 5 planova u glavi koje mozete brzo prilagoditi razvoju situacije u stvarnosti, dobru lokaciju, imati svoj posao u malom prstu, a za ono što ne znate angažirati ljude koji to stvarno znaju, hrabrost, viziju, realnost, informiranost, motivaciju, dosljednost, pošten odnos prema kupcima i radnicima, puno rada za vrlo često malo para dok se neki rezultat ne ostvari i u svemu tome vam novac nikako ne smije biti motiv, gdje je samo novac motiv, tvrtka će sigurno propasti.
Idemo prema 17. godišnjici osnivanja moje tvrtke, jos 3 miseca i 17 dana. I da, bit ce jos puno odrađenih poslova i puno dobrih stvari u toj maloj poslovnoj priči, zadovoljna sam što smo se brzo prilagodili svim izazovima pandemije, sto smo je iskoristili za unaprijediti uslugu i što smo preživjeli. Prijavit će i za 2020 računovođa dobit, ne veliku, malu, ali mali brod ipak jos ide dok su se mnogi veliki odavno potopili.
Puno je rada ulozeno do danasnjeg dana i puno žrtve, no moj posao ne bih mijenjala ni za koji drugi. Sloboda onome tko je odgovoran nema cijenu. 
#znanje_vrijedi

Nema komentara:

Šufit