ponedjeljak, 15. studenoga 2021.

*****

Imali smo struju, istosmjernu. Htjeli su je ljudi (koji su od nje htjeli korist) progurati kao jedino rješenje. No, ona je stvarala velike gubitke. Nije bila pogodna za prijenos energije na velike udaljenosti. Briljantan um Nikole Tesle daje rješenje preko izmjenične struje uz okretno polje i trofazni sustav. I danas ga koristite, promijenilo je svijet. Dobra ideja nije prolazila baš glatko. Otpor je bio ogroman jer su istosmjernostrujaši gubili svoju materijalnu korist!

Imamo cjepivo. Ma super. No, koliko je učinkovito i kakve su nuspojave?
Vrijeme pokazuje da zarazu prenose i cijepljeni te da se također mogu i razboliti. Ako imamo cjepivo, ne znači da smo probleme riješili.
Imali smo i istosmjernu struju, bila je to struja, ali nije rješavala problem. Izmjenična struja ga rješava.
Možda na cjepivu treba dodatno poraditi. Članovi moje obitelji su nakon cjepiva imali poprilične nuspojave, možda to baš i nije normalno da se zdrav čovjek cijepi, a onda s dijagnozom embolije pluća završi na intezivnoj njezi i jedva ostane živ. Možda nam treba cjepivo koje neće trebati primati nekoliko puta u godinu dana. Cjepivo bez gadnih nuspojava. Cjepivo koje će stvarno dugoročno i učinkovito štititi primatelja cjepiva.
A da razmislite o lijeku gospodo stručnjaci?! Pristupačne cijene. Dostupnom svima.
I da, da svi skupa prekinemo silovati prirodu! Ako to napravimo, možda bude bolje...

Nema komentara:

Šufit