srijeda, 14. srpnja 2021.

juriš u gimnaziju

Da imam djecu, nikad, ali baš nikad ih ne bih upisala u ovakve splitske gimnazije koje su pune preseravanja bez realnog pokrića. Djeca tu pate. I onda sa 16 godina unajme apartman iako su na snazi epidemiološke mjere i naprave orgije u njemu s puno alkohola i droge. To je događaj od ove godine iz samoproglašene elitne gimnazije.

A III., nekad realno najbolja? E to je bilo nekad, sad fiziku rade tako da u jednu formulu samo uvrste brojeve, a matematiku im nažalost govori unaprijed što će biti i to profa koja je po mom mišljenju nekad radila ekstra. Nekad. Znači ovo nije nivo niti lošijih trogodišnjih skola sto se tice ova dva predmeta, a sto se tice informatike, trazi se, ali se i ne daje najbolje i najvise.
Ako pak zelite da vam dijete bas nista ne zna od rada na racunalu, upisite ga u Marulića. Jedna godina informatike i pojma ni o čemu nemaju. A matematiku bi djeca koja se tu upišu htjela 5, ali ni pod razno ne bi vjezbala iz zbirke. Ostale gimnazije su još puno gore, jad i čemer.
E sad, sto s time postizete? Preseravanje bez pokrića i dica vam nemaju zanimanje. Sta ce ako ne zavrse fakultet? Bogato su udati/oženiti? Baviti se politikom?
Nisu savršene, srozale su se i te škole, ali posla će uvijek naći s elektro, pomorskom i turističkom te zdravstvenom i meštri svih profila. A može se i na fakultet nakon četverogodišnje strukovne škole.

Nema komentara:

Šufit