utorak, 3. prosinca 2019.

počelo

prvi histerični upiti Hrvata za poduke su već počeli. Pristojno ljudi moji, bez vrijeđanja i prijetnji, ako se termin može dobiti, dobit će se kada to bude moguće i to je to, a prijetnje ću prijaviti policiji. Jesmo li jučer rekli što smo rekli? Nisu pročitali? Evo teksta ponovo:
Kako rekoh, moj koeficijent je 1 i više ne radim 10 školskih sati poduka u jednom danu...
Nekad bilo, sad se spominjalo.

To što sutra počinje škola i što će odmah biti ispitivanje jer je brzo polugodište neće otimati termine mojim studentima koji su tu od početka akademske godine kao ni onim učenicima čiji roditelji nisu zaboravili na njihove obaveze, a time i na učenje. Realno gledajući ja bih nekog novog mogla upisati tek iza 1.1. kad se oslobodi koje mjesto jer će neki odrasli koje učim na drugi kraj svita poslom, a do tada prednost imaju oni koji nisu ovih dana zaboravili na obrazovanje i koji su DOLAZILI na poduke...
Znači, moja dobra volja hoću li se za nekog dodatno žrtvovati.
Japanac poduke rezervira nekoliko mjeseci prije školske godine i ne oslanja se isključivo na državu. Japanci pohađaju i po nekoliko đuka (za strani jezik, za matematiku, za pjevanje, za crtanje) i Japan se s posebnim poštovanjem odnosi prema vlasnicima đuka (to su male privatne tvrtke koje drže poduke kao i moja). Nije ovo Japan, sad će neki... E, pa u mojoj tvrtki ne određuje ni Plenković ni sindikati ni Crkva, nego ja. Dakle, pristojno i umilno dragi Hrvati.

A kome se ne sviđa, ima lažnih inženjera u Splitu na mašure, pa neka ide tamo, nećem plakati...

https://en.wikipedia.org/wiki/Juku?fbclid=IwAR0mAnIhG8XBKxdbKYNecjnufMD9UoxaJJefmoDbd2VeN0gvHac0Mk4OWd4

Nema komentara:

Šufit