nedjelja, 19. srpnja 2015.

grgur & marul


ovu dvojicu sam tu utirala jerbo miritaju, nisu tu došli priko veze, jok.
dok ovo radim, palo mi je na pamet nešto. većina mojih đaka i dice i odraslih NIJE znala ko su ova dvojica. ne virujete? žalosno, ali istinito. tu je nekih 70% svita. oko 20% ih je znalo imena tih ljudova (ovako vole reći), ali im se pomišalo koji je koji. od preostalih 10% možda je pola znalo tko je tko, ali nisu znali tko ih je napravija. tek nekih 5% učenika je točno odgovorilo tko je marko marulić, a tko grgur ninski, koja skulptura kojem pripada, di je koja točno i tko je skulpture napravio.
www.mestrovic.hr - ivan mestrovic je citavo blago izgleda ostavija stadu ovaca, nažalost.
dragi građani hrvatske, a poglavito domoljubni hrvati koji se bucaju svojom ljubavi prema domovini (ovi su mi najdraži), domovina se za moj pojam voli na malo drugačije načine.
kako znam da će majke nemajke i dalje odgajati u duhu nažderiseposerisepohebise i ukradiubijzakolji, pozicioniranje ove dvi splitske face s točnošću koordinata na 6 decimala rvatinama i dalje neće predstavljati ništa, ali doći će u split azijati koji uče i trude se u životu i skinut će app s marketa, njima će dobro doći. svakako i onom malom promilu našeg svita koji želi znati.
idemo dalje, ima još posla... s obzirom da ja živim od podučavanja i imam već profesionalu deformaciju da uvik nekoga nešto pokušavam naučit pitat ćemo: ima li netko da ne zna da je grgur ninski prvobitno bija na peristilu?
ima li netko da ne zna da su ga fašisti ispilali?
ja mislim da mu je ipak bolje di je sad jerbo antički trg je antički trg, a fašisti neka idu kvragu, i oni i onaj ko ih podržava.
grgur se friško obnovija i to popriličnim angažiranjem andre krstulovića opare koji je da je u hdz, ali ja ću uvik pofalit vridne i savjesne ljude, ma koje orijentacije bili. obnovija se i marulić. da se nisu ušestali, bila bi ih izila ruzina. bogu i šjor andri fala, sad su ka novi i čekaju da ih dođete vidit. grgura taknite po palcu, to vam nosi sriću smile emoticon

Nema komentara:

Šufit