ponedjeljak, 27. srpnja 2015.

*****

Evo kako su sproveli reforme i uveli red. SDP je za svoje vladavine postigao da donesem i realiziram ili ću realizirati ove odluke:
1) PDV - ne treba u njemu biti ako se ne mora.
Za male promete je bolje biti van sustava nego u sustavu. Povrati PDV su praktički nevidiljivi (zahvalite SDPu, oni su mijenjali zakone i ukinili skoro pa svaki bitniji povrat PDVa (kupnja vozila, gorivo, servis vozila, dijelovi za vozila itd), a biti u sustavu znači upropaštavati svoju tvrtku, svoju obitelj i egzistenciju tj davati za smrdljve uhljebatorske guzičetine, a ne dobijati ništa.
Izašla sam iz sustava PDVa. Izaći nije jednostavnoi zato promislite dobro prije nego uđete. No, izašle su na tisuće malih poduzetnika i sad redovito na tv ronju da im je podbačaj u punjenju proračuna putem stavke PDV. Jok, to je podbačaj u stavki mozak kod vladajućih,a svi koji su izašli iz sustava(deseci tisuća svake godine), samo su pokazali pamet.
2) Zapošljavanje - lipi moji, zaposlite se SAMI, ja više posla nikome neću dati na radni odnos.
Zaposliti nekoga na radni odnos je također postalo krajnje opasno što se isto može zahvaliti SDPu jer je donio mnoštvo antipoduzetničkih i antiradničkih zakona koji su u globalu gledajući i antihrvatski jer ne podupiru zapošljavanje, ali hebi ga, zašto bi ja nekome davala posla i sebi time stavljala glavu na panj? Prije smo zapošljavali i na radni odnos, a dok se ne promjeni ova ludost koja vlada u državi, posla mogu dobiti samo oni koji su kod nas već radili i to honorarno jer oni fala bogu rade kod I. poslodavca na radnom odnosu.
3) Odletilo je sve nepotrebno i odletit će još puno toga i u mom privatnom i poslovnom životu. Kako manje trošim, manje imam i računa na kojima je praktički 25% ono što ide državi. Pojednostavljeno, kupim šlape za 100,00 kn, od toga prodavatelj šlapa mora 25 kn uplatiti državi. Dvaput promislim hoću li nešto kupiti, manje se kupi, manje ide državi. Neka Republika Hrvatska i na ovome zahvali SDP koji je čim je došao na vlast PDV povećao na 25% i time da prostite zajeba cili narod. Jerbo, svi smo kupci.
4) Gledam otvoriti tvrtku u inozemstvu i ako Bog da raditi preko tvrtke gdje će biti manja davanja i porezi, a ako se to uspije, Hrvatska će od mene dobiti još manje.
Hrvatska mi nije dala STAN (netko će reći ne daju se više, da, ali koliko ih je na povoljno korištenje za uhljebe, a) niti POSLOVNI PROSTOR niti JEDAN JEDINI dan staža i posla iako sam ja njoj dala znanstveni doprinos na području elektrotehnike. Hrvatska mi nije platila poslijediplomski znanstveni studij, a tijekom svog školovanja nisam imala ni stipendiju. Hrvatska mi je samo uzimala i nenamjenski trošila. Hrvatska ne zaslužuje da puno više o njoj mislim, mogu samo misliti na SEBE. Ako pak misle da će mi upropastiti tvrtku, e, neće. Tvrtka iza sebe ima isuviše iskustva, a i mogućnosti i izvući će se kao i uvijek do sada, izvući će se i ovaj narod, a jedino čemu nema spasa je njihova mižerjasta teča. Probužana, na sto buži. S popriličnim manjkom sadržaja. Tolikim da ni normalnu PDV procjenu nije zna donit, pa gle čuda, dogodilo se sve ovo što sam prije opisala. 

Nema komentara:

Šufit