petak, 1. siječnja 2016.

pomozite mi ako možeteSretna Nova godina svima!
Još uvijek tražim pomoć. Pokušavam spasiti moju malu tvrtku koja mi je radno mjesto (drugo nemam iako sam Hrvatskoj dala znanstveni doprinos) koju štetočine na odlasku hoće poslati u stečaj nakon 11 godina rada i to za sumu koja nije velika.
Problem smo sveli na 4800,00 kn (da, četiri tisuće i osamsto kuna). Stečajni postupak košta 10 000,00 kn, a ovaj zakon je poslan na ocjenu ustavnosti no dok se u Hrvatskoj svi bave svakakvim trivijalnostima, male firme koje hrane tog svog malog vlasnika i daju u proračun nikome nisu od interesa. Mi svima sve moramo platiti, a nikakva prava nemamo. Meni nitko nije oprostio niti 10 kn, a do Milanovićevog reda svima sam sve uvijek plaćala na vrijeme.
Sveukupno 4800 kn me još tereti Republika Hrvatska i Grad Split. Za moje doprinose i porez na tvrtku (2000 kn svake godine plaćam Gradu Splitu samo što firma postoji).
Za toliko me blokiraju i hoće mi poslati firmu u stečaj. Svojim prijateljima su opraštali miljarde, a na proljeće su dali penzije onima koji nisu niti kune uplatili u doprinose tijekom 15 godina.
Pomogla sam svima kad god sam mogla od školskih dana posuđivanjem bilježnica, objašnjavanjem gradiva, pomogla sam novcima poznatima i nepoznatima kad sam mogla, učila sam ljude iz cijele Dalmacije po pristupačnoj cijeni, legalno, registrirano, bez pomoći komora, sindikata, države, političkih stranaka. Svatko me krade na ilegalnom tržištu kako stigne, a nemam se kome požaliti, institucije tu ne funkcioniraju. Iznašla sam mnogima rješenje za njihove probleme kad god je trebalo, sad ja trebam pomoć i ne sramim se pitati.
Kako mi se može pomoći?
1) Tvrtka tvrtki može dati pozajmicu. Nudim 15% kamate na sumu s tim da vratim mjesečno kroz godinu dana u jednakim obrocima
2) Možete naručiti nešto od ovoga što radimo i uplatiti avansno uz popuste od 30% do 50%. Poduke, prijevodi, web-stranice, to svima može trebati (www.parametar.hr)
3) Pomoći mi može i svaki građanin, sa simboličnom sumom, pa bi se skupilo, ali do 100,00 kn pomoći mislim da je besmisleno obračunavati kamatu jer ako je ima treba platiti i porez građaninu na taj prihod.
Ajmo računati: 50 ljudi da uplati pod oznakom pozajmica 50 kn to je već 2500 kn. Naravno da bi pomogle i manje sume. Ako mi netko pomogne na taj način molim da mi javi jer sve mislim vraćati redom kako su išle građanske uplate. Oznaka uz uplatu treba biti pozajmica. Splićanima mogu bez problema povrat donijeti na adresu, a ostalima se može vratiti poštom ili na njihov račun.
4) Ako ništa ne možete napraviti, možete reći svima da tražim pomoć. I to znači.
5) Zvala sam upomoć i veće i uspješne, oni sa najviše novaca kojima sam mnogo puta pomogla u životu mi se nisu ni javili na mobitel iako uopće nisu znali zbog čega ih zovem. Neki su se javili i obećali se javiti opet, možda se i jave, ali vremena nema puno.
www.parametar.hr - tu su podaci i što radim te kako se može napraviti uplata.
Međutim, da ne bi bilo dodatnih problema, ako mi netko želi pomoći i kao građanin neka mi se javi. Svaka uplata kamatna i beskamatna u svrhu pozajmica treba biti popraćena ugovorom, pa ću vam poslati preko poruka na potpis.
Ne pitam često pomoć, više je u životu dajem, ali ovo što su smislili nije ništa bezazleno i stvarno mi treba pomoći. Hvala svima na pažnji i hvala svima koji su mi već na bilo koji način pomogli.

Nema komentara:

Šufit