srijeda, 7. lipnja 2023.

tihi i bučni

Kad čujem Vučića, da ništa ne znam, mislila bih da su nam komšije puni para, da su svi kupili vilu na Dedinju, da se putuje visokobužetnim letovima, da vlada blagostanje, znanje, pošten rad, da je sigurnost na nivou, jednom riječju komšijama toliko dobro da ćemo ljubomorni postati.
A onda slušam Plenkovića, pa vidim da mi ne vidimo i ne čujemo dobro, da je kod nas još bolje, a mi eto neuki, ne znamo značenje riječi inflacija, ne osjećamo poskupljenja, ne vidimo vječite deficite, pljačke, krize, sve to samo izmišljamo, a nerealno je itd.
Onda poslušaj još Milanovića, pa je doživljaj potpun. E bravo, možemo i njegove prijatelje Dodiga, Orbana....

Zna li netko bez da gugla tko je na vlasti u Estoniji? Tu je vjerojatno bolje nego što je bilo u prošlosti. Poprilično sam sigurna.

Što je s Uzbekistanom, kako se tamo živi, nekidan gledam na tv neki dokumentarac, vidim sve moderno tu prikazuje, od metroa do zgrada. Realno? Je li im bolje ili gore nego prije? Ovo je primjer zemlje za koju bih trebala istraživati stvarno stanje.

Tko je na vlasti u Južnoj Koreji? Bez da guglaš, je li znas? 
Jedna od najnaprednijih zemalja. Tko je na vlasti?
U Sjevernoj znamo da je Veliki vođa. A Južna? 

E sad, što je više pametna vlast u nekoj zemlji i što pametnije i naprednije vodi zemlju, to je tiša, toliko tiha da niti znamo kako izgleda niti što radi.

Što nesposobnije, to se više samohvali, slika za novine i tv, gura u svašta iako ne zna skoro pa ništa itd. 

Ima istine u onoj da pametan krije svoju pamet, a glupan razglašava svoju glupost.

Nema komentara:

Šufit