utorak, 27. lipnja 2023.

odakle?

 Kako riješiti rad na crno? Sve, od ilegalnih konoba do ilegalnih iznajmljivača, od ilegalnih instrukcija do ilegalnih vodoinstalatera, od ilegalnih kolača do ilegalnih suvenira, itd? Prijavama Državnom inspektoratu. To će sigurno riješiti probleme, svakako

😃
Da, možemo i Carini pisati, i to su bile umotvorine ove tužne zemlje, da će to Carina riješiti...
Što će riješiti probleme? Pozivi Porezne uprave. Porezna uprava mora pitati ovo jednostavno pitanje baš svakog građanina: ODAKLE?
I ne žmiriti. Dakle, kad lažu i mažu da im je sve od bogate tetke istraži tetku i ustanovit ćeš da nema tetke... Potom odreži čestitku, neka plate umračeno. I objavi ime muljatora na internetu. Gdje? Ondje gdje objavljuješ ljude koji rade za sebe, plaćaju doprinose, ne isplaćuju sebi neto plaću koju po zakonu ni ne moraju dati i ti ih tu bezočno držiš s onima koji nisu platili 100 radnika. Radiš to bezočno i besramno godinama dok ti rodijaci i netjaci harače sa rabotama na crno...
Po meni, oko ovog problema, glavni je problem Porezna uprava. Njihovim nečinjenjem razvila se divljačka paralelna ekonomija.
U Americi poreznici pitaju: ODAKLE? Da, odakle Jaguar onome tko ne radi? Odakle trokatnica onome tko ne radi? itd. Čarobna riječ: odakle? Dragi građani, kad vidite ono što nije stečeno radom i poštenjem, ne divite se zlu. Time pomažete tu nakaznu pojavu. A poslije kukate da vam je mala penzija, da vam nema sapuna djeci u školi, da su svi u štrajku. Da u štrajku su jer su mnogi i stvarno gladni. Čekate da vam policija sve rješava za onu crkavicu, od mafijaša do mačke koja je zapela na nekom krovu. Zajedno s vatrogascima koji su također "obilato" plaćeni. Držite se one ne talasaj jer svatko je nečiji. Ma ajte... A čiji? Tko je to nama ovdje kapo di teknika? Manolić? Duh druga Tita? Duh Franje Josipa? Ova vlast od premijera i predsjednika šta svakodnevno na tvu plasira uzajamno vriđanje koje vjerojatno unaprijed dogovaraju jer šta bi njih dvojica jedan bez drugoga, ovako im je super, vrime prolazi, plaća dolazi?!
Itd.
Porezna pitaj: ODAKLE? I da, pitanje za djelatnike Porezne kojima je imovina u neskladu s plaćom: ODAKLE?

Nema komentara:

Šufit