utorak, 20. lipnja 2023.

rulja


Kad će u Split stizati pristojni i kulturni ljudi? 

Kad Split bude malo drugačije zračio jer kako se zrači tako se i privlači.
Da su u ovom gradu znanje, pošten rad i sport prioriteti, 
da je grad čist i uredan,
da se poštuju zakoni i da se
ciljano organiziraju pametni događaji tipa znanstvenih skupova, okupljanja informatičara, liječnika i sl, da se mogu organizirati top kongresi, top koncerti, top natjecanja, e, drugačiji bi nam stizali.

Svi su šutjeli dok se Split pretvarao u veliku birtiju domaćih. Doslovce, kafići na pločnicima, bez plaćanja najma gradu, čak su se i spajali. Svi su šutjeli da se ne zamjere. Slušajte sto ta omladina kaže, doma ne mogu lokati nasred ulice, ali su čuli da u Splitu mogu, pa su stigli... 

To vam je isto kao i u trenerci svuda. Ili u šlapama. 
Ja sam to zabranila, pa u moju tvrtku moraju doći pristojno odjeveni. Neće? Neka idu gdje znaju, oslobodili su mjesto za one koje je majka odgojila. Ili koje su roditelji odgojili. Negdje i otac odgovorno sudjeluje u odgoju. Trebao bi svaki... Da mu djeca ne rade dernek po svitu i Splitu.

U ovom će promjena ponašanja Splita i Splićana više pomoći nego da ih se sve pohapsi. Promjeni kurs i otići će sami. Stavi gala koncert klasične glazbe na rivi uz laserske efekte i eto kulturnih ljudi. Ovim ispičuturama u tom momentu prestajemo biti interesantni.


Nema komentara:

Šufit