srijeda, 22. ožujka 2017.

Kako vlada HDZ?

Kako vlada HDZ?
Hrvatska još nije riješila ništa po pitanju onemogućavanja samozaposlenih u pravu na rad tj još uvijek im naplaćuje oko 600 kn troškova ovrhe (mjesečno) ako sami sebi zakasne isplatiti plaću.
Zakon jeste donio SDP kad je bio u većini, no donesen je bez potrebnog kvoruma, potpisala ga je Kolinda Grabar Kitarović, a sprovodi ga Vlada Andreja Plenkovića. Iako ga je na ocjenu ustavnosti dao dr.sc. Goran Vojković još 2015., Ustavni sud nije odgovorio još ništa. Ovo je bilo u 104 mjere za spas gospodarstva, ali se baš ta mjera još nije riješila. Samo sam lani da bi mi plaća prošla s računa vlastite firme na tekući račun potrošila 5300,00 kn i unatoč tome Porezna uprava me objavljivala na svojim stranicama da nisam platila radnika tj. samu sebe. Poslije su to maknuli jer sam im mailom rekla da ću platiti oglas u novinama i obavijestiti tako javnost što rade a imala sam sve dokaze da sam platila - izvode od banke.

U 2016. je FINA na Trgovačkom sudu  dala prijedlog za pokretanje stečaja pa službenoj dužnosti i to na 0,00 kn upisanih obaveza u očevidnik FINE tvrdeći pri tome da sam dužna oko 40 000 kn. Sve bez pisane obavijesti mojoj malenkosti; slučajno sam doznala za to. Onda sam na istoj FINI izvadila potvrdu da je obveza 0,00 kn i Trgovački sud u Splitu je donio rješenje da se u nikakav stečaj ne ide.
Iako nemam ni dana staža van privatnog sektora i to mogu dokazati u svakom trenutku država me prema članku Kaznenog zakona 104 okrivila da sam službena osoba (predsjednica, sudac, policajac, državni odvjetnik ili pučki pravobranitelj - ne znam što sam morala postati) koja obnašajući dužnost nekoga okrutno muči, odredila istražni zatvor i raspisala za mnom tjeralicu. O tome su me obavijestila dva odvjetnika imenovana po službenoj dužnosti mailom uz napomenu da će na to staviti žalbu. Predstavnica stanara mi je rekla da me policija tražila i da su joj pokazali moju sliku.
Kako vidite nisam još uhapšena, znam i točno koje đubre mi je zakuhalo oko zloupotrebe institucija, ali ovi tekstom ću upozooriti da ja iz državnog proračuna ne dobijam ništa, da cijeli staž nemam 1 dan bolovanja, da se svi financiraju mojim novcem, i političke stranke, i porezna, i FINA, i sudstvo, i policija.
Je li HDZ sram? Bar malo? Da ja ovako vodim državu, smjesta bih dala ostavku.

Nema komentara:

Šufit