ponedjeljak, 27. ožujka 2017.

*****

Kažu mi dobre duše da provjerim na Interpolu je li mi slika na međunarodnim tjeralicama. A šta i da je, s obzirom šta ova zemlja radi, mogu pješke proč BIH granicu priko koje čuke i gudure, a aerodoromi, hoteli, granice, brodovi, sve to će ovim tempom doč na red na svetoga nikad.
Ovo pišem od doma, normalno radim i redim stan .Sama sve radim, ne budite đeloži, a ne bih ni pituru kupila da mi problemi s fasadom nisu prouzročili crne zidove i plisanj. Ta da prostite pi*darija s tjeralicom je valjda gotova, no Plenki i ekipica sad smišljaju nove pakosti. Ne znam kome bi se čovik više smija, njemu ili lepom Zoki, ali financijska šteta koju nam svaki put sa svojim biserima pričine te nesposobne štetočine je već postala zabrinjavajuća.
Sad znate šta vam se sve može dogodit ako niste poslušnik u CRO. Ne, nisam bila ni minut u pržunu, dok sam bila bolesna, ležala sam bolesna i frigalo mi se ko zvoni po danu i po noći, nisam niti pogledala kroz špijunku, a kad sam ozdravila (pomoga mi je riž na kap maslinovog ulja) presta je cirkus i počela sam radit. Da mi je netko iša provalit u stan, ozvizdila bi ga lazanjurom po dentjeri tako da mu dentjera izleti - lazanjur ka šta znate ima svaka poštena žena. Ja imam dva. Jerbo mi je duplo teže živit nego drugima zbog posla. Radit svoj posal je lako, ali ono šta priređuje Rvacka je teško. Točno znam koje đubre je sve ovo zakuvalo i vratit ću kad mi bude skroz lako. Mogu čekat i 30 godina.
Ako iznajmljujete i pitate se zašto baš vama gosti nisu rezervirali i mislite da kod susida jesu, je šipak. Otkazuju masovno ili se odlučuju za druge države, čitala sam što pišu po forumima, strah ih je doći u zemlju u kojoj se predsjednica slikaje s neonacistima, a i po Splitu sam čule neke skupine stranaca kako to govore i kako jedan drugom kažu da se ne razdvajaju ni slučajno.
Zemlja u kojoj se ovakve stvari događaju je nesigurna i za turiste, a kamoli za investitore i oni neće doći. Doći će kad se ovakve stvari ne budu događale. Kad porezi budu manji. Kad poslovanje bude jednostavno. Neće neki John ili Pierre doč ovdje s pinezma, bit poduzetnik i plaćat Hrvatskoj obaveze a da ga one ide hapsit kao šefa policije ili kao suca. Jok.

Nema komentara:

Šufit