nedjelja, 12. ožujka 2017.

19 godina poslije

Datum obrane diplomskog rada u Republici Hrvatskoj je javan i fakultet ga oglasi na oglasnoj ploči. Svatko može doći i prisustvovati obrani nečijeg diplomskog rada.
Dakle, datum diplomiranja nije tajna.
Ja sam 12.03.1998. na FESBu u Splitu (da na FESBu, a ne na pazaru) postala diplomirani inženjer elektrotehnike. Diplomirala odličnim i rekli bismo super, bravo, sve pet :)
E ali... Postoji i druga strana medalje. Živimo u zemlji koja uništava znanje i koja prezire znanje, zemlji koja progoni intelektualce i istjeruje ih iz Hrvatske, zemlji koja se klanja falsifikatima.
Uspjela sam preživjeti 19 godina s diplomom. Hej, to nije malo, Osjećam se ponosno. A da je ovih 19 godina bilo lako nije... Najmanje mi je teško raditi, dapače, to mi nije teško, to mi je odmor. Zato radim i danas. Teško je kad vidiš da jedan Đikić ode, a da se veliča prepisivačina. Teško je kad vidiš da falšete rade po državnim školama, a mladi obrazovani ljudi odlaze u Irsku i Švedsku.
Bit će bolje, ali to će se dogoditi tek kad dođe do PROMJENE U NAČINU RAZMIŠLJANJA građana ove zemlje.
Znanje vrijedi. Znanjem uvijek pobjeđuješ.
Obrana diplomskog je javna i onaj tko tvrdi da je diplomirao mora znati reći gdje i kad. Kad idete na izbore, pročitajte životopis čovjeka kojem dajete glas. I gledajte malo u te datume, gledajte...

Nema komentara:

Šufit