nedjelja, 26. ožujka 2017.

već nikoliko dana radin moju sobu oli po splisku kamaru

Trenutno stanje stvari u mojoj sobi... ormari i kauč su na sredini sobe. Uspila sam jutros dovatit jupolom koji sadrži limun i antialgicid najveći i najproblematičniji zid tzv vanjski koji mi pravi probleme zbog puknuća na fasadi. Moji su susidi odlučili kupit vodomjere, svaki je doša 6000 kn, a iako se fasada raspada, da bi se to uredilo ne žele ni čut. Ja san bila kontra tako skupih vodomjera dok se fasada raspada, to nismo stavili, a sad mi Vodovod šalje tri puta veće račune nego prije. Razlika u vodi može postojati, ali nije normalno da meni za dvočlano kućanstvo stigne 360 kn, a susidi koji imaju vodomjer i duplo više svita duplo manji račun.
Soba ima ekstra pogled i balkon, ali imam i ekstra probleme. Ispod ploče, uvik problemi. Protapanjava nam je bija i krov, a sve unutarnje probleme sam sama sanirala. Za naš stan iako se dogodija 1001 problem zbog krova, za riješiti nešto oko toga unutra nikad ni lipe. Ni iz pričuve ni iz osiguranja zgrade, pa čak ni iz osiguranja stana.
Kad se uložilo nešto?
1) kad je susidi doli protapanjalo u banj,
2) za jedan okvir od roleta i
3) za namistit roletu na balkonu koja je bila zaglavila. To je sve. Od kad se daje za pričuvu, a ako nisi da milom, brzo ti naplati silom. Ja sa Stanoupravom nikad nisam bila zadovoljna, ali šta ću, moji se susidi iz njima poznatih razloga zacopali u njih.
Taj vanjski zid možete pogledat kako se crni s Tolstojeve, mi smo žuta zgrada di je nekad bila Melioracija. Peti kat, bez lifta je isto često problem i tako. No ne možeš imat sve... Imam pogled. I ormare o drva. E njih ću malo ušestat, pokušat ću nekako napraviti jedan spoj starog i novog, tako da piturom interveniram samo po nekim dijelovima, pa ćemo vidit kako će ispast. Ako ne ispadne dobro, uvik možemo piturat sve.:)
Polako, sad se trudim oko zidova i štropa. Kad to riješimo onda ćemo ormare. I vrata koja je Niko šapicama zafriža, to triba malo popravit...









Nema komentara:

Šufit