utorak, 11. veljače 2020.

Sramota

Sto mi sve nije od 01.01. licija likar iako placam zdravstveno?
Uzasan dermatitis i perutanje koze na desnoj strani lica, trajalo danima, sve kreme smetale i pekle lice, pomogla obicna Nivea, ona iz plave kutije. 

Ukocena liva noga, sto mi nije bilo ni lako jer sam na petom katu bez lifta, a nemam nikoga da mi nosi veliku borsu ili ceker kako je Milanovic nazvao Kolindino cvjetno čudo. Nisam na nogu mogla dobro stat danima, dobro sa  sam  uopce nekako hodala. 
Zasto nisam isla kod likara? Zato sto mi ne bi moga pomoc, a nemam pravo na bolovanje do 42 dana bolesti, sve da mi ga je  i otvorija vjerojatno bi mi se dogodila samoblokada racuna tvrtke za sredstva za bolovanje - o da, u tom smislu samoblokade jos traju sto je najstrasnije krsenje ljudskih prava ljudi koji su sami sebe zaposlili! 
Pomogla mi je krema vrazja kandza, kupila sam je u Konzuma za 20 kn i to me mater natirala na taj čin. I magnezij iz Mullera za 5,90 kn.

Od 01.01. uplatila sam dva puna mjesecna doprinosa za zdrastveno i jos sto za neke zaostatke uplacujem prema dogovoru sa Poreznom na rate, preko 2000 kn sigurno. Potrosila 0,00 kn.

Danas je Policija dovela susidu u mom portunu likare s hitne navecer, a bili su i po danu, opeka se u pozaru koji mu se dogodija na noc subota-nedilja, a nije htio sam doktoru, pa mu ih je netko od susida zvao. Eto, rekoh, neka se pomoglo coviku, taj trosak, da bar netko nesto iskoristi od sve love koju ja uplacujem, ono, da ne ide sve uhljebima.

Drzavo, di su pare za zdravstveno? Stalno dajem u taj hebeni proracun, na sta vi to trosite? Na lazna uhljeb bolovanja? Na vile ministara koji ne znaju reci odakle im sredstva? Kako citam, likare ne placate dovoljno, prekovremeni su uobicajeni, a bez place, bolnice derutne, za likarije bolesnoj dici skupljaju građani, male poduzetnike ste ogulili, a ni lijekove bolnice ne placaju vec cine dugove! To Ministarstvo zdravstva bi ka i ono od prosvjete tribalo raskuzinat. Cian dovest da tu sprovede deratizaciju. Sramota.

Nema komentara:

Šufit