petak, 7. veljače 2020.

******

E sad, kad ste skužili kolika je lova u pitanju, idemo još malo računice. Pošten svit radi na crno. Meni je tako više puta rekla Porezna uprava u Splitu. Za njih sam ja nepoštena ili budala, a sasvim je pošten onaj tko poduke radi na crno i ne plaća državi ništa.
Dakle taj pošten svit koji sebi ostavi milijun kuna, samo od toga u pemziji za 10 godina penžjuna jema 8333 kn misečno (bez da je lovu da na štednju pa dobija kamate).
Je li mu onda triba radit registrirano za pemziju koje sasvim izvjesno neće ni bit kroz neko vrime? Narafski, da, šta i tu ne bi pokupija koju kintu. Recimo, podmiti ravnatelja, zaposli se u školi, često i bez škole, posli vlastitim đacima kaže da moraju kod njega doč na poduke jer da neće proč ako ne dođu, dica dođu istresu nofce, na nofce se ne daju nikakve obveze, a za nofce se ne daje nikakvo znanje, odmah se pođe kući ili se malo floćaje. Od kupoprodaje ocjena i neplaćenih obveza eto šporke love koja se opere kroz izgradnju turističkog objekta koji donese još love uz onu državnu pemziju i onih 8333 kn šta ima jer nije bilo plaćenih doprinosa. Porezna neće ništa pitat, pogotovo ne odakle. Za njih je to pošten svit. Meni su tako više puta rekli i čak su mi rekli da sam blesava šta poduke radim registrirano. Blesava budala, baš tako mi je rečeno.

Nema komentara:

Šufit