utorak, 19. studenoga 2013.

*****

evo jedan komentar koji sam napisala u jednoj raspavi upravo, a mogao bi biti svima od koristi, pa sam malo kopirala mišićem... 



ako vam se za bilo koji račun desi, a dešava se i dešavat će se ljudima jer vlada ludilo, da ne možete odmah dati, uplatite bar djelić. samo prepišite brojeve na uplatinicu koju kupite u papirnici i ako je račun recimo 300 kn, uplatite bar 100. time ste dali nešto, pokazali da imate volje platiti i njima napravili ono što oni ne žele slati u ovrhu, već žele zatvoriti taj račun. obično, ako je firma normalna, neće raditi ovrhe kada vidi da se uplaćuje. kod ludih je sve moguće, ti rade ovrhe i za plaćene račune ili za račune unaprijed, meni je to napravio PBZ Card poslovno. dala sam im na taj način u svibnju 2013. novce koje sam trebala davati do lipnja 2014. da, dobro ste pročitali.



  • Mateo Bernadić to zubar preko zdravstvenog koje se uredno placa ili ...? 
  • Nada Magazin ja sam imala vađenje na oralnoj kirurgiji, kod starog placa, preko zdravstvenog me to došlo 60,00 kn jer nemam i dopunsko; to ne uplacujem jer nikad nisam po likarima, u sav staž sam bila na pregledu svega nekoliko puta, uglavnom zubar, a ni dana bolovanja nemam. kod odabrane zubarice, privatnice, platim ono što zdravstveni ne pokriva. za bolovanje bi do 42 dana morala sama platiti, pa na njega ne idem. država mi zdravstveno, naravno, naplacuje milom ili silom, a kad me boli stisnem zube i trpim. kupim u apoteci lijek i to je to. čak mi je kod doktora i rečeno da je vlada republike hrvatske prporučila da se privatnicima ne da bolovanje, još za kosorice. inače, što se tiče oralne kirurgije i onih ostalih likara koji su tu, kod njih također može i bez zdravstvene, ali se tadapuna cijena placa. postoji i privatna takva praksa u st, tu se koliko znam placa, mozda i oni daju nesto na zdravstvenu,no nisam sigurna to bi trebalo provjeriti. u svakom slučaju kako zdravstveno placam, a zapravo ga nemam jer kad mi doktor treba ili štrajka ili liči višu vrstu zaposlenu u državnom sektoru i friga mu se za hipokratovu zakletvu, uvela sam pravila koja glase: ne uzimam više od tri učenika dnevno, a bezobrazne upućujem da odu. meni je moje zdravlje najvažnije. točka.
  • Mateo Bernadić drzava uzme sta smatra da joj pripada, a ne daje skoro nista nazad ... isto kao i ovdje ...
  • Nada Magazin da, ovrhe rade čak i za kriminalnu organizaciju HGK. eto, to sve govori.


Mateo Bernadić malo im 
ode im sef u przun, sada se novi sefovi moraju jos bolje potkozit 

Nema komentara:

Šufit