petak, 23. prosinca 2022.

chat gpt

Danas sam testirala Chat GPT. Prevodi na francuski, programira u C++, zna dosta o hrvatskom kralju Tomislavu, dao mi je recepte za fritule i bakalar na bilo, ali ne zna kad će biti isplaćen dodatak za umirovljenike ni koliko je tuševa na Ovčicama. Za to me ljubazno uputio da pitanje uputim nadležnima. Sastavio mi je odličan esej o vožnji bicikla u proljeće uz obalu rijeke bez pravopisnih i gramatičkih grešaka uz snažnu poruku o važnosti očuvanja prirode. Odlično mi je opisao rusku plavu mačku čiji gen ima moja Colette, ali sliku nije dao, rekao mi je da je AI i da sliku potražim na internetu. Napisao mi je kratki kod u C++ koji čestita Božić i odlično definirao Coulombov zakon (o privlačnoj i odbojnoj sili između naboja) te napisao formulu. Objasnio mi je serijski i paralelni spoj. Sasvim mu je jasna razlika između mase i težine. Zna što je tjeralica. Itd.

Ovo je umjetna inteligencija. AI.
Na izvrsnom hrvatskom, a i ostalim jezicima odgovara o raznim temama, prevodi, programira, sastavlja, daje odgovore iz prava, povijesti, gastronomije. Čak mi je i o ratu o Ukrajini dao sasvim jasne i precizne odgovore.
Promijenit će svijet. Ubrzo ćete se voziti u autima i brodovima bez vozača, a mnoga zanimanja će nestati, nova će nastati. Odmorite 2 dana, a nakon toga učite, učite i samo učite. Neka vam Chat GPT i slične novotarije budu pomoć i potpora u životu, a ne ono zbog čega ćete biti jadni i nevoljni. 
https://openai.com/api/

Nema komentara:

Šufit