subota, 30. srpnja 2011.

tu su moji didovi davno sidro bacili, mene vezali

moje more by xvii


Dalmatinac sam, ovo je moj dom
tu su moji didovi davno sidro bacili
mene vezali




e... pivala su danas ona dva ča često stanu po splitu vizavi pošte oli u koju drugu ulicu i tako pokušavaju zaradit koji šold. nekad se znaju zaletit i do trogira, stat kraj vrata i onda i tot narafski pivaju jerbo zaradi tega su i došli.


neki furešti ih samo gledaju, niki im i bace koji patakun. virujen da štagod i zarade jerbo da nije tako ne bi pivali. dobro, možda bi i pivali, ali pismu dvi, a ne bi to bilo pivanje od ura i ura...



jedan mulac je drugome promrmlja kad ih je danas čuja: vidi redikula.


zašto?


zato ča pivaju? zato ča se ne srame reč da smo iz najlipšeg dila svita, dalmacije? zato ča nisu spakovali kufere i otišli put njemacke oli australije?



je, ši, mi bi svi tribali partit, a doč će neko drugi i vazest sve naše. triba nas uvjerit da smo ridikuli i sirotnja, da ništa nimamo, da je sve ovod mižerija i neka pođemo ča. di? di god znamo, a onda će narafski nekoga drugoga dopast sve naše. povoljno, e... i onda višje neće bit mižerija. ma zamisli.



ne lipi moji, ja nisan ka oni novinar ča je notava da gosti iz bih smetaju, meni ne smeta niko ko se kulturno ponaša ma odakle stiga (nikidan su se na merjanu kraj mene kupali crnac i crnkinja, parlali su francuski i meni smetali nisu, zašto bi mi smetali, a?), ali ovo je moj dom, a gosti su gosti.


ja ću tu di san doma pričat mojin spli'skin govoron koji nije redikulski, kojega jubin iznad svega i koji me naučija moj dida. radit ću i živit tot jerbo san tot svoj na svome i ne dan se istirat bilo kome krivo oli pravo, e...

ča se mene tiče svak more doč guštat, ali ovo je moje more i ne dan da u njega iko ita škovace.
isto tako je i šuma koja se tako lipo zeleni moja, svak more doč guštat, ali i svakome onome ča mi je proba užgat ću reč kobogda mu se ruka osušila.


i ne, nisan ridukul, samo volin svoje (to ne znači da mrzin tuđe), a i drugogoga pasoša niman i niman di poč. narafski, ni ne želin.

meni je dobra i moja mižerija na sitni. ja se držin one da nije bogat oni ča puno jema vengo oni ča malo triba. mižerija je meni i nevaljano je meni, a ne onome ko me "žali", a zapravo misli kako bi me istira sa moga. narafski, ja opće ne mislin da mi je mižerija i zato i nisan otišla ča. niti ću.

Dalmatinac sam, ovo je moj dom
tu su moji didovi davno sidro bacili
mene vezali



ekola.

Nema komentara:

Šufit