nedjelja, 5. ožujka 2023.

kako?

Kako preživjeti?
Čitan članak u foje na temu plaća u Hrvatskoj i pitaju se kako preživjeti.
Nije da se baš ništa ne može. Evo nekih ideja.
1) Otkantajte sve skupo i nesposobne, mehaničara koji vam nije popravio tonobil, frizera koji vas je oštriguca, restoran koji vam je posluzija spizu koja nije bila dobro pripremljena, advokata koji vam je uspija baš sve izgubiti, radnike koji vam ne rade kako triba, svu ekonomiju na crno koja vam je nije popravila špinu nego vam voda sad još dodatno curi, kolače na crno od kojih ste dobili proliv, repeticije na crno s kojima dijete cilu godinu jema asa. Dicu san namjerno stavila na kraj jer su u ovoj tužnoj zemlji najmanje bitna. Dakle, sa svima koji bi pineze bez rada mrš. Meni će svi takvi letit, pa neka svojoj materi idu raditi štetu.
2) Promislite i kako se ponašala vlast i koliko reformi nisu sproveli, kaznite ih za nerad na izborima. Da su sproveli reforme, porezi bi bili manji, rada bi bilo više, ne biste u butigama na ime pdva plaćali čak kvarat cijene (25%) itd.
3) Kad otkantate sve nevaljano, potražite one koji uredno rade. U svakoj branši.
Jema ih. 
4) Smanjite malo apetite i želje za skupim stvarima , skuvajte sami, potražite nekoliko ponuda, prodajte nepotrebnu imovinu, nađite bolji posal ili bolje klijente

Iz baš svake krize sam izvukla da bar nešto unaprijedim ili poboljšam.

Nema komentara:

Šufit