petak, 3. ožujka 2023.

da ne bude poslije da niste znali

Kako možete biti legalno opljačkani?
1) Otvorite tvrtku i najpoštenije naporno radite.
2) Nešto ste zaradili i kupili neku imovinu na tvrtku, stroj, računalo, auto, može i neka nekretnina...
3) Hrvatska je nanjušila pare. Ne morate imati niti cent poreznog duga, a Porezna uprava vam može leći na račun tvrtke i sa 
10 000 000 €. Možete se žaliti, ali žalba ne odgađa izvršenje odluke o ovrsi. Ovrha preko FINE liježe na vaš poslovni račun, a vaša žalba se odlaže na sigurno (dno ladice)
4) Nakon 120 dana blokade, a bit ćete blokirani jer nemate odakle isprsiti te pare stiže poziv stečajnog suca. Morate popisati imovinu tvrtke i ne smijete pri tom lagati jer to je kazneno djelo.
5) Na ročištu kažete sucu da nemate duga, ali on vam kaže samo jednu predivnu riječ: očevidnik i još značajno doda: mora biti na nuli da se ne ide u stečaj. Mene kao suca samo ta nula zanima, ne zanima me što ste vi i Porezna u neskladu, to je vaš problem.

i slijedi rasprodaja imovine tvrtke i masno plaćanje stečajnog upravitelja, obično glavne mutikaše....

Zato pametan ulaže u znanje i ne stavlja na tvrtku imovinu. Pametnome treba jedan krevet, minimalna količina obuće i odjeće, živi skromno i nije paradni konj ili paradna kobila. 18 godina mog poduzetništva vam daje ovaj dragocjen savjet. A zakoni su nam stvarno ovakvi. 

Nema komentara:

Šufit