petak, 17. ožujka 2023.

konačno čistka

Ne znam jeste li primijetili, ali dogodila se vrlo bitna promjena.

Koja? Google trazi potvrdu identifikacije da bi se preko usluge Google Ads moglo oglašavati.

Danas sam mu dostavila:

✅️ rjesenje o registraciji moje tvrtke
✅️ identifikacijski dokument za mene kao fizičku osobu.

Kad bi se netko bavio medicinom, odnosno odvjetništvom bez registrirane ordinacije, odnosno registriranog ureda, pa čak i da je liječnik, odnosno odvjetnik, to bi bilo kazneno djelo, nadriliječništvo, odnosno nadripisarstvo.

Moja tvrtka radi poduke i mene iako postoji Zakon o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti država ne štiti u mojim pravima na rad ni u pravu na poštene uvjete na tržištu.

Podučava baš svatko, bez znanja, bez stručnosti, bez morala, bez registracije. Puni su ih oglasnici, stupovi, ograde, ulazi zgrada, oglasne ploče škola i fakulteta, baš ni jednu službu nije  briga za to. Stavili su da je to u nadleznosti Carine, kojoj se naravno friga. I vrti banda lupeška (kako drugačije nazvati one koji ne plaćaju obveze, registracija se preko interneta može riješiti za oko 50€) tako milijarde... Neometano. Porezna uprava baš nikoga ne pita odakle mu jurilica, pa što bi pitala vrle instrukture koji rade  bez registracije?!
Kako ih nitko ne proziva i ne kažnjava, 
čak su i na Google oglase davali. No, kad Hrvatska ne želi uvesti red, Google se primio posla. Počeli su čistku provjerom registracije i dokazom identiteta od Google Adsa, a mislim da će s vremenom potaracati i s organskog pretraživanja svu ilegalnu rabotu.
Veselim se redu.

Nema komentara:

Šufit