utorak, 10. siječnja 2023.

cijene i porezi

Moja tvrtka nije 1.1. dizala cijene. U 2022. nismo dobili niti jednu lipu od države ni po kojoj stavci. Nismo dobili ništa čak ni po stavci digitalizacije za što nas novac itekako pripada, a taj novac je Hrvatskoj doznačen od EU. Plenković je u startu oduzeo sredstva svim inženjerima, programerima, mikropoduzetnicima, trgovcima itd, tako da još nisam čula da ga je itko dobio.

Sad čitam šjor Plenkovića, kaže da će ako trgovci ne vrate cijene do petka na ono što je bilo 31.12. ukinuti subvencije i podići poreze.
Ma Boga ti, rekao bi drug Tito, to je onaj iz doba dekreta i socijalizma. A da ti ja kažem druže Plenki da veći porezi znače veći broj zatvorenih firmi i manji broj novootvorenih (za neuke, tupe i glupe: ti privređuju i pune proračun), pa da ti dupence na kraju ne bi imalo za podiliti penzije i plaće uhljebima... Saberi se, bit će što ima biti, ako mi je nešto skupo u Konzuma ima u Lidla na akciji i obrnuto. Tržište će se akcijama i reakcijama KUPACA samo smiriti, ne talasaj i ne mudruj nego pročitaj neki libar na temu poduzetništva kad već cili život čičaš proračun i ne radiš u realnom sektoru... Najgluplji glupan ne bi sada dizao ionako velike poreze, ako to napravi, gubi izbore, naravno da ga neću žaliti u tom slučaju.

Nema komentara:

Šufit