četvrtak, 5. siječnja 2023.

*****

Bila sam po butigama, konkretno Lidl, Špar, Konzum i Tommy, Müller, Zoo City. Našla sam sve što sam tražila i to po dobrim cijenama. Ne triba sve kupit u jednu butigu nego se najprije prouči reklamni letak i izvuče di je šta povoljnije. Sve sam platila iz Google Wallet oli Googleov takujina bez da mi je u ruku došla bilo kakva novčanica ili novčić, po splitsku patakun. Ne pada mi ni na kraj pameti u 21. stoljeću vući bisage pune munite. Google Wallet ima i moja mater koja ima 25 godina više od mene. Dakle, može se.

Sve ove dane takla sam, ali doslovce takla 12 kn za 1 pogaču kruva, dala ženi u pekarnici točno i nikakvim kusurom je nisam gnjavila. 
Jutros sam doslovce  1 minutu takla 310 eura i predala ih tehnici tj smart cashu. Blagajnice te eure vidile nisu. 

Po butigama svit pravi cirkus i kaže bankomat im je dao 50 €. A što ih niste ostavili na računu i platili karticom, pitam jednu babu u Splitu na Konzumovoj kasi. A ona će meni da ne zna platiti karticom i da joj je čer digla na bankomatu eure. Eto. 🤷‍♀️ Trideset godina neučenja i izbjegavanja tehnologije dolazi na naplatu. 😵‍💫🤷‍♀️

Čini mi se i da je svit pošandrca, pošempja, počeja govorit svašta. Tako je jedan otac kupija Lego kocke sinu i dok su išli prema kasi reka mu da se moga lipo drogirat za te pare koje će njemu sad dat. Je li to normalno? Eeee to ne može bit šala, to loše utječe na dite. Drugi otac je u butigi Tommy zajedno s ženom već bija na dobrom putu da izgubi malog sina od oko 2 godine. I na moje da dicu triba čuvat, odgovorija mi je da šta onda ako mu se izgubi, da mu je samo trošak. O dio mio 😵‍💫, ni ovo ne može bit šala, dite je živo, čuje...

Gledajući u cijene zaključila sam da se u mom mozgu ništa neće prilagoditi ako stalno gledam u kunsko iskazivanje.

 Treba gledati euro iskazivanje i tražiti najpovoljnije ponude za robne marke kojima vjerujete. Drugačije se nikad nećete/nećemo prilagoditi i samo će bidna dica stradati. Mislite na dicu.  Imaju pravo na normalan život!

Nema komentara:

Šufit