petak, 24. lipnja 2022.

*****

Izbori se bliže. 
Nisam dosad komentirala, pa cu sad malo. 
Glasat ću za mladost, napredak, slobodno tržište, slobodu govora, slobodan protok ljudi i robe, svježe ideje, manje poreza. Za mrvicu bolji Split. Vjerujem da Hrvoje Bašić ima potencijala da bude dobar gradski vijećnik, pa ću glasati za listu br. 8.

Što se tiče izbora za gradonačelnika, zbog raznih razloga, bilo svjetonazorskih bilo da mi kandidat nije po guštu bilo da  nam je već pričinija "veselje" bilo da iza njega stoje problematični ljudi, ne znam, kako okreneš da okreneš nema po mojoj procjeni zadovoljavajućeg izbora, precrtat ću, a vi lipi moji glasajte po svojoj savjesti. Ne šta misli susid ili rođak, to je njihovo mišljenje i dobro ga je čuti, ali svatko mora formirati svoj stav. Ne biti dio stada. U krdu je toplo, ali i smrdi.

Sutra se mora mučati, pa još i osvrt na kampanju, mislim da se tu kandidat Zoran Đogaš najbolje predstavio. On mi je čak i najsimpatičniji, možda bih mu i dala glas kao nestranačkom da ga HDZ nije ulipša nekim ljudima na listi koje ne smatram pozitivcima.

Kandidat SDPa, Matijević, ne izlaže loše svoje ideje, već se i dokazao u svom kvartu, ali članstvo SDP u Splitu će ga umesti. Tu ima zmijica.

 Stranka Pametno me iznevjerila na prethodnim izborima, išli su u kako su to nazvali u programsku suradnju s Puljkom o kojem nemam dobro mišljenje zbog više krupnih i ozbiljnih razloga. Tko mi kaže da to neće ponoviti? Kaznit ću ih uskraćivanjem glasa. 

Inače, od svih kandidata mislim da bi dobar gradonačelnik bio i Marinko Biškić, dokazani poduzetnik, no on nije kandidat za gradonačelnika nego za zamjenika. 

U kampanji su gotovi nevidljivi ostali kandidati iz opcije Domovinski pokret te kandidati liste HNS,  MOST se osrednje predstavio, a Kerum je uspio nasmijati pučanstvo nekoliko puta. Uverljivo najgori i najodbojniji mi je bio Puljak, bahat, rastrošan, neargumentiran, loš odgovor na sexgate aferu, posvađan sa svima, mislim da ce ako pobijedi ta vlast opet biti bez rezultata i kratko trajati.

Oni koji mu rade promidzbu nisu pogodili, dapače kako bi komšije rekle, promašen ceo fudbal. 

U životu sam umjerenih stavova u svemu, pa tako i razmišljam kad su izbori.
Napominjem, ovo je moj stav. Svoj morate sami formirati.

Nema komentara:

Šufit