utorak, 4. rujna 2018.

znanje vrijedi

Danas nastavljamo s idejom da još djece koja nisu bogata dobiju poduke.
Zašto?
Zato što samo znanje može pokrenuti ovu zemlju. Zato što u Japanu svi idu i u školu i u Juku, a Japan je upravo znanjem i ulaganjem u znanje došao do stupnja razvijenosti kojeg ima. Hrvati su pak neradom i opijanjem doveli do toga da su na ljetnom roku 22 razreda pala državnu maturu. Stop neznanju, borimo se za znanje. Držite mi palce da uspijem!
Zasad je Splitsko-dalmatinska županija na moju inicijativu odobrila 20 000 kn za poduke za najpotrebnije, djecu iz Doma Maestral. To je dostatno za 5 učenika (1 termin=2 škh tjedno iz jednog predmeta po učeniku) za cijelu školsku godinu, a Parametar doo će darovati termine za još 1 učenika za cijelu godinu.
www.parametar.hr/odluka.pdf
 (potpisani od gospodina župana)

Mislite li da je samo ovo moguće? Ja ne mislim. Mislim da nešto za znanje potrebitima može dati i Grad Split i tražit ću još jednom prijem kod gradonačelnika i/ili njegovih zamjenika, a pokušat ćemo vidjeti i što veće splitske tvrtke mogu uplatiti za učenje djeci svojih zaposlenika ili za svoje zaposlenike. Znanje vrijedi, za učenje nikad nije kasno, znanjem uvijek pobjeđuješ i samo znanjem ovu zemlju možemo dovesti u dobar položaj.
Ako netko kao građanin želi uplatiti za neko dijete koje smatra potrebitim, npr. od siromašnijeg susjeda ili kolege, neka mi se javi, pomoći ćemo mu u dobroj namjeri. Isto vrijedi i ako nekoj odrasloj osobi želite pomoći
tečajem informatike. Pazite, to vrijedi više nego da mu samo pomognete davanjem novca. Dat ćete mu znanje, moći će se lakše zaposliti, a time sebi može osigurati egzistenciju.

Nema komentara:

Šufit