ponedjeljak, 16. siječnja 2017.

1992.

1992. - moja majka mr. sc. Gorka Magazin, prof. radi u Splitu u srednjoj školi. Nakon diplomiranja stalni posao je tražila 10 godina.
Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo znanosti, Ministarstvo vanjskih poslova, zanimljivo ni jedno je ne zove iako je bila izvrsna studentica, iako je 1992. i profesorica i magistar znanosti i iako ima završen francuski jezik - diplomaciji prijeko potreban.
1992. - neophodan kadar ovoj zemlji koji se ODMAH prima u stalni radni odnos je Kolinda Grabar Kitarović koja tada nema ni diplomu, navodi da je diplomirala 1993. I odmah u ministarstvo dok je mnoštvo prosvjetara putovalo zbog rada na selo i po 10 godina, a postoje i oni koji su penziju dočekali radeći na zamjenama.
Sramiš li se Kolinda? Mene bi bilo stid i sram živjeti tako.
Inače, osobno sam bila bez posla 6 i pol godina sa završenom elektrotehnikom, a nezaposlena sam bila i kao magistar znanosti. 
Rođena 17.11.1972, magistrirala sam 8.05.2003. bila tada među najmlađim magistrima znanosti u Republici Hrvatskoj, prikupila preko 600 odbijenica od države i 17.09.2004. poslala ovakvu banana državu u smokve- osnovala firmu i danas samo mogu reći gadiš mi se Kolinda, gadiš do bola... I tebi slični uhljebi.

-------------

U ovoj zemlji će biti bolje kad se počne cijeniti pošten rad i pošteno napredovanje. Kako vrijeme prolazi, duboko žalim što sam nakon predsjedničkih izbora rekla dvi lipe riči za Kolindu Grabar Kitarović misleći pritom da bi bilo dobro da na tom mjestu bude žena i misleći da će raditi kako treba. Nisam joj dala glas, ali samo se nekako nadala. No, vrijeme je pokazalo da državom upravlja loše, da krši ljudska prava, da sramoti Hrvatsku, nenamjenski troši proračunska sredstva i koketira s neoustaškim snagama. U svakoj normalnoj zemlji bi nakon svega što je napravila ponudila ostavku, no to se neće dogoditi. Bit ćemo sretni ako izbora bude, ako se ne proglasi kraljicom i ne proglasi monarhiju ili nešto slično.

Nema komentara:

Šufit