četvrtak, 2. lipnja 2022.

bombe, rašpe i rivolveri - otvara se niz pitanja za razmišljanje

 e... bombe, rašpe i rivolveri. Javilo je da je bomba, pa su došli policijoti s pasima i rivolverima i nisu našli ništa. Koja rašpa je možda bila, a možda i ne.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/dojava-o-bombi-na-zupanijskom-sudu-u-splitu-svi-djelatnici-su-hitno-evakuirani-ceka-se-dolazak-pirotehnicara-1197553?fbclid=IwAR1iONK-RhEvLrW24MM_AQphNJ_IvM7xJFGprBOIMZrl-F1u18wF7DrcJp0


 je li ova dojava o bombi povezana sa zločinačkom koja je danas na redu ili sa Općinskim sudom u Splitu koji je još uvik u Dračevcu iako mu je zgrada tu do ovog suda izgrađena?! Samo naglas razmišljam je li možda postoji želja za neuseljenjem u novu zgradu kod pojedinih sudaca, pa treba neki način da se se ova zona proglasi nesigurnom. Je li problem šta je nova zgrada građevinsku dozvolu dobijala preko noći za famozni treći kat? Je li itko napravio proračun hoće li taj treći kat izdržati postavljeni temelji? Šta je s potresom, preopterećenjem, vibracijama? Je li itko potpisao uporabnu dozvolu? Tko će to potpisati i kad? Hoćemo li morati vratiti novce Norveškoj koja nam ih je darovala ako to ne bude sud? Hoće li netko za taj III. kat u prdekanu jer za hotele s katovima koji niču preko noći se hapsilo? ITD. Pitanja za razmišljanje o kojima novinari nemaju hrabrosti pisati koliko hoćeš. Glasnogovornik Županijskog suda Mešin je rekao da je dojava možda povezana s zločinačkom, a možda i nije. Tako i ja mislim. Jedino je zasad sigurno, Općinski sud u Splitu još nije preseljen u zgradu do ove zgrade!



Nema komentara:

Šufit