četvrtak, 21. srpnja 2022.

Sam si kriv

E... upeklo. Nikakvo čudo, lito je. Ma upeklo je priko mire. Istina. Kukamo i grintamo, a čovik je za to kriv. Kako? Činija je sve ča nije triba i još uvik čini. I muški i ženske. Puni armeruni robe. A znaš li koliko tekstilna indstrija šteti okolišu? Znaš li koliko su toga šta si nakupova sašile izrabljivane žene ili još gore izrabljivana dica? Je li baš moraš svaku šetemanu poč kupit novu monturu, a? Za koga, za šta? Da se pokazuješ u birtiji onima koji zgubidane više od tebe? Hebivjetrima i lezilebovićima? Ajde uči štagod, radi štagod, pročitaj koji libar, pogledaj film, ajde u prirodu, budi u miru sa sobom, pa ti neće svaku šetemanu tribat nova vešta, novi veštit, nova maja, nove gače. 
Šta jema za izist? Gre se od fešte do fešte samo da se ždere mesina. Da je po svin tin veselicama manistra na pljuvaku oli kupus na lešo ne bi tu niko trka. Ždere se i doma. 
A znaš li koliki je zagađivač mesna industrija? I koliko bolesti uzrokuje konstantno žderanje mesine?

Voziš se u tonobilu di triba i ne triba. I na Peristil bi da moreš u tonobilu. Di god ti ćefne juriš aeroplanon. Raspižđuješ klimu i po danu i po noći. Itaš se plastikon priko svake mire. I uza sve to šta činiš narafski nisi sritan, pa ti triba i brdo kokaina ili nekog drugog sranja. 

E čovik moj. Ono šta ti činiš ne čine beštije. Nisu beštije te koje se pokazuju u birtijama u iljadu i jednoj monturi, ne loču one i ne drogiraju se, ne bacaju plastiku, ne duperaju aeroplane i tonobile itd 

Priroda ti samo vraća. Kako budeš živija, tako će ti i bit. Dok si bija malo normalniji, bilo ti je manje vruće.

Nema komentara:

Šufit