utorak, 19. srpnja 2022.

mača

 E... znaš ono kad si puno gladan oli gladna i kad jedva čekaš nešto izist, a za obid je nešto fino, nešto na šta smo puno goluzi, nešto ča puno voliš, nešto ka šta su npr. punjenje paprike oli pašta-šuta. Trčeš odma za stol, sritno i veselo, a zaboraviš prominit novu maju. Narafski, kako brzo i sritno navališ na tu spizu, zaboraviš stavit tavajol i mačaš se. Bidna  nova maja, fleka do fleke te gleda, a veselje oko dobre spize zaradi tih nesritnih mača brzo izduši. Izduši ka oni balun na napuvanje kad se probije na kakvi špic oli štencu.

Mača. Pas joj mater. Puno mača. Pas im mater svima. 

Šta sad možeš? Bit baba narikača i cili dan činit kuku-lele? Ronit suze krokodilske? Najpametnije ti je poduzet nešto. Skini odma tu mačanu maju i pospi je talkon. Upit će masnoću. Ono, dok ti iziš svoje punjene paprike oli pašta-šutu. 

Poslin svaku maču natrljaj temeljito čarlijen šta je za prat pjate i ostavi tu maju dvi tri ure tako, a onda je operi ka i svaku drugu maju. Tribalo bi pomoć. Ako ne pomogne, ima i sredstava za mače, a imaš i mogućnost da tu maju ostaviš za po kući, za ispod džempera i sl. Moš s njon i pod oprat. Poslužit će za nešto. 

Kako s gori opisanin mačama, tako ti je sa svin u životu. Kad se jave problemi moš kukat, ali od toga neće bit ništa. Možeš poduzet nešto, od toga će biti nešto. I da, bravo, rješenja su obično jednostavnija nego šta ti na prvi pogled pari. 

Nema komentara:

Šufit