četvrtak, 23. rujna 2021.

*****

Čitan malo po ovon intrenetu ča notaju. Evo su se ovod uvatili Njemačke. Piše da Njemačka neće platiti bolovanje onome ko se nije cijepija. 

Hrvatska otkad ja radin kao poduzetnica (a to je punih 17 godin) ne da bolovanje ljudima koji su ka ja (sami sebe zaposlili u vlastitoj firmi), a plaćamo zdravstveno!
Ova vijest iz Njemačke nije u redu jerbo se netko može ne cijepiti i zaradi zdravstvenih razloga, no sekirajmo se malo i zaradi moje prethodne rečenice jerbo Hrvatska zlostavlja jednu skupinu građana i to onu koja je financira! Na pregled specijaliste moraju čekat svi, pogotovo oni koji nimaju vezu, pa je i to sramota.

Ajmo ča dalje. Popis stanovništva i kazne za onega ča nešto krivo navede. Puno san se pripala, dršćen cila, ovo će stvarno radit jerbo su pineze proarčili, a triba nekako isplatiti penzije i namirit uhljebe. U velikon straju san vazela metar i izmirila kužinu, izračunala površinu. Ono, da buden točna i precizna. Stado niman, a za edukacije me niko nije pri samopopisivanju ni pita. U Hrvatskoj jedino vride dvi krave i sto ovaca, ostalo ne triba ni spominjat. E sad ja pitan:

Hoće li biti kažnjeni i svi oni koji se lažno predstavljaju ka profešuri, likari, suci, inđinjeri i još su se tako zaposlili?! Rade za Republiku Hrvatsku, primaju plaću, povišicu, Božićnicu itd. Koriste pretporodiljni i porodiljni. Na bolovanju su i kad triba s rodijacima nalivat teracu i kad triba obrat masline. Ima tu i onih koji su upali u Hrvatsku. Pitan ovo za napaćen pošten svit koji mora financirati svu tu bandu...

I tako, još moš pročitat puno tega, ali štufalo me, pa san otišla do grada, učinit đir, kupit malo grozja i koji šipak, neka gre sve u prdac, friga mi se, triba se hranit zdravo jerbo u ovom uhljebistanu radni čovik ni bolovanje nikad neće moč dobit iako sve za zdravstveno plaća, a svi pinezi će ka i uvik poč za one ča ništa od dokumenata pravo nimaju, ali ugađaju, pipkaju, štipkaju, nose raznorazne darove, u naturi i u gramima, mite i čine slična šporka posla.

Nema komentara:

Šufit