petak, 26. veljače 2016.

*****

danas sam poreznici detaljno objasnila kako moram platit neke zaostale uplatnice, kako su mi ljudi pomogli da spasim firmu i da bi bija red da im pare vratim, da mi kužina i zahod tribaju hitno uređenje, da oču novo auto i štagod od života i da mi je žaj, ali da moram ja malo misliti i na sebe jerbo mi je republika hrvatska dosad puno para pokupila. onda sam joj pričala kako plaćam zdrastveno, a na bolovanje nemam pravo tj imam, ali ga moram sama platiti, pa sam joj pričala kako i sve ostalo plaćam od čistoće do komunalija, a za to dobijem pseći drek na ulicama grada splita i kukaste križeve, ispričala sam joj i kako hepu plaćam kao da koristim trofazni sustav a u stanu već 46 godina nije razvedeno tri faze (od izgradnje, stambena zgrada), ispričala sam joj kako plaćam stanoupravu, a nisu htjeli niti doći u momentu kad je voda tekla kroz krovnu ploču drito u stan i to preko električnih vodova i da su se pojavili tek kad sam sve slikala i stavila na net, ispričala sam joj i kako me toka plaćat advokate jerbo republika hrvatska pušta da kriminalci šetaju i maltretiraju pošten svit itd.
onda sam joj rekla kako ću otvorit još jednu firmu i platit porez nekoj drugoj državi u kojoj će firma bit. žena mi je rekla imate i pravo. eto. nitko nema ništa protiv.
neka u hrvatskoj firme ubuduće otvaraju zoran milanović i mirando mrsić prema zakonima koje su smislili, a a mogu i tomislav karamarko, božo petrov, tihomir orešković i kolinda grabar kitarović koji zasad nisu učinili ništa da bi te zakone promijenili.
i da, bila je poreznica ljubazna i otvorila mi je kompjuter. zaprimljena je moja uplata za davanja za plaću za prosinac. drago mi je da sam provjerila. e sad, neka obrišu dupe sa svojim listama srama, eto vidite kako oni to kreiraju, stavljaju tu firme platile obaveze ili okasanile platiti, svejedno je.
one koji nikad ne daju ništa tu nikad neće stavit. singapur, amerika, francuska. može i rumunjska, nikad više hrvatska.

Nema komentara:

Šufit