subota, 20. prosinca 2014.

*****

Evo sam malo sredila jednu moju stranicu i dodala na nju Courserin certifikat.
Izvrsno je što se on može dodati u CV na vrlo jednostavan način. Druge stranice ćemo pomalo, nije priša, a bit će i još tečajeva, ima i vrimena, čovik uči dok je živ.

Dakle, od kada sam počela s tim, pomalo sam prenosila iskustva. Sad sam još malo pametnija, pa ajmo redom:
1) učenje je free, a na pojedinim tečajevima se plaća samo certifikat, koliko sam vidila oko 50 $, neki možda i malo više
2) nude se sva moguća područja, baš svatko može naći nešto za sebe
3) tečajevi imaju video lekcije koje možete downloadirati na svoje računalo i gledati koliko god hoćete
4) odgovara se preko kvizova, a imate mogućnost više pokušaja
5) ako se okasni na datum rješavanja kviza, gube se bodovi. Zato je najbolje uključiti se točno na početku tečaja i raditi sve na vrijeme. Ja sam baš na prvom kvizu tako izgubila nešto bodova jer uopće nisam išla zatim da se mora biti vremenski točan. Poslije sam strogo pazila.
6) Osim kvizova potrebno je riješiti zadatke koji se također predaju on-line i tu također treba voditi računa o vremenu
6) Varanja nema, Coursera provjerava identitet svakog pristupnika - web-camerom se slikate i šaljete i svoj identifikacijski dokaz, recimo osobnu ili vozačku.
7) Osim video lekcija, u raznim formatima i na raznim jezicima možete downloadirati i sinopsise, pitanja, lekcije u .pdf formatu i sl.
8) Na forumima unutar tečaja možete dobiti svu pomoć
9) U slučaju tehničkih problema, Coursera susretljivo pomaže putem e-maila, svaka im čast
10) Uplatu za certifikat možete napraviti karticom, najbolje darovnom koja se može kupiti u bankama. Po uplati dobijate račun na e-mail. Tečajeve sam pronašla na raznim jezicima; više toga sam ja upisala, neki su mi zanimljivi za polaganje, neki samo za slušanje, neki da vidim malo kako drugi nešto predaju, pa da počnem na istu temu malo i ja i tako, razni su mi razlozi za nešto... Našla sam da se nudi čak i nešto na makedonskom jeziku, ali na hrvatskom nema ništa. Niti jedno hrvatsko sveučilište na Courseri ne nudi niti jedan tečaj. Toliko o vrijednom hrvatskom narodu i Hrvatskoj kao zemlji znanja. Ja sam časna iznimka, učim cijeli život i učim druge vrijedno, nikad nisam u štrajku. Dakle, dragi učenici, studenti, polaznici, bit ću stalno biti u ST, ne idem na skijanje, tko god hoće učiti neka mi se slobodno javi.
http://nada4.wix.com/nada-magazin

Nema komentara:

Šufit