srijeda, 21. svibnja 2014.

*****

mnogima nije tribalo ništa poč reći, mnoštvo poslovnih subjekata je dalo novce odmah i bez nekih pitanja ili pritisaka, spar, lidl, splitska banka, itd. fala svim takvim subjektima. fala i onima koje je tribalo malo prodrmati, pa su počeli davati ili su odlučili dati.

one koji imaju, a neće da ništa daju ćemo ipak činiti da daju, bit ćemo uporni, glas javnosti je itekako snažan, čini čuda. naravno, može ih se i bojkotirati, ne kupovati njihove proizvode ili usluge i sl.

moje poduzeće je malo i dosad je dalo donacije u vidu telefonskih poziva. nadalje, apel za pomoć sam odmah smjestila na vrh stranice www.xvii-online.org i na sve facebook stranice kojima ja upravljam. napravila sam i diobu u sve facebook grupe u kojima učestvujem, a zamolila sam i predstavnicu stanara da apel crvenog križa stavi na oglasnu ploču i u našem ulazu i on tu i je. isto tako je i okačen u našem uredu. svim našim učenicima i polaznicima ukazujem na važnost zvanja broja
060 90 111, a isto tako sam ukazala i našim suradnicima. ovim putem molim svih da zovu taj broj i pomognu i građane i tvrtke. velike vodeće i uspješne pokušavam činiti da dadu novce i pomoć i mislim da ću i tu nešto uspjeti. kako će pomoć trebati dugo vremena predložila sam sebi a i vama ću predložiti način, dajite malo, ali redovito. 25 kn stoji ulaznica na croatia boat show koji redovito posjećujem. ove godine neću dati za ulaznicu nego ću uplatiti tih 25,00 kn kao pomoć. ono što još mogu napraviti bez velikih novaca koje nemam je da kad idem kupiti nešto za sebe u košaricu pomoći stavim i jedan sapun ili jednu pastu za zube ili jedan važ neke spize. baš ću tako raditi, ne u jednom danu brdo, nego pri svakoj kupnji jedna ili dvije sitne, ali bitne stvari. to možemo svi. napravimo to. pozive ćemo upućivati svaki mjesec dok god bude potrebno.

mi se nikad nismo puno hvalili što dajemo, davali smo uvijek kroz godine mnogima. sad ću vam reći kako to ide. kad su ovakvi tužni događaji mnogi dadu pomoć, a poslije više i ne misle. mnogi ne daju nikad ništa. međunarodnu organizaciju unicef je moje poduzece doniralo i donirat ce malim iznosima za razne akcije, a njima mislimo davati i jos, cim budemo mogli. jednom smo bili u prilici razgovarati putem telefona, čudila sam se što nas uopće zovu, kako uopće za nas znaju. ta mi ne dajemo puno,kažem. rekli su nam da mnogi koji imaju puno nikad nisu dali ništa, a da mi dajemo češće po malo, pa da to malo onda postaje nešto. eto, tako vam stvari vide humanitarne organizacije koje rade na terenu - pomoć UVIJEK treba. nećemo ni njih zaboraviti, čim budemo mogli davat ćemo im i nove donacije, a za slavoniju budemo išli istom taktikom jer pomoć je potrebna uvijek, odnosno ovdje će biti potreban DUGO. pomažite svaki dan, kad god možete. dobrim ljudima se uvik vrati dobro. ako ste u mogućnosti, pomognite i ostale katastrofom pogođene države.



za aci sam skontala iz novina da je to tek obećanje... državni će tek dati.... (nadajmo se)

Nema komentara:

Šufit