utorak, 21. veljače 2017.

u moju kuću nećeš

Ovo nisam gledala, ali na sličan način je iseljen skoro cili portun u našoj zgradi.
Zastrašivalo se ljude, uglavnom druge nacionalnosti ili pak iz miješanih brakova. Odlazilli su krišom, noću. Moram napomenuti da nikad ni jedno loše iskustvo s tim ljudima nisam imala, dapače. Uglavnom su bili zaposleni na carini.
Sad u tom ulazu žive neki drugi ljudi, a jedna od njih, za koju sam doznala da je stigla iz BIH ima ekskluzivno mukte parkirno mjesto ispred zgrade, mi ostali koji nismo stigli iz BIH trebamo narafski parking platiti i ispred vlastite zgrade. Ponosna vlasnica parking mjesta, stigla iz BIH, uposlila se i na popisu stanovništa. I onda mi je u ime popisa svekolikog pučanstva došla na vrata. I postavila pitanjce: kako ste se našli u tom stanu?
E pa tužni stvore, em si upala u tuđi stan, em još merkaš di bi mogla krast...
Za taj stan je moj dida bija na Neretvi i Sutjesci, za taj stan su mojoj babi otpali prsti po ledu Bosne. Za taj stan su moji dida i baba radili i zaradili jerbo eto od II. svjetskog rata imaju samo kakvo odlikovanje, zahvalnicu druga Tita i slično, ali poslin rata su išli RADITI. Taj stan je otkupljen i prenesen darovnim ugovorom na mlaje. I da, taj stan ću s obzirom da sam zakoniti vlasnik i s obzirom da sam učestvovala u otkupu i financijski, a nikakvih hipoteka i ovrha ili tereta nad njim nema, s punim pravom od razbojnika koji nisu prestali pljačkat (događa se to i danandanas, a sve uz pomoć institucija koje rade mimo zakona) branit lazanjurom. Tko mi s namjerom pljačke dođe u život ili na vrata, izletit će mu dentjera, a može dobit i nogu u prkno. Lako da ga i gole guzice pošaljem niza pet podi. Kjaro, a? Nije? Ma odjebi od mojih vrata nakazo, odi radit đubre jedno, eto ovako, pa će ti sad bit kjaro. Ovo je za lupeže. Pošten svit je dobrodoša.
--------------------
a kako kradu? to se događa i zato se pazite... vrle institucije (to može bit sud, ali i poslodavac) u predmetima koje vode bez ikakvog pečata i potpisa proglase čovika ludim uz pomoć psihijatara koji čovika nisu ni vidili. onda mu imovina ide na upravljanje državi. brzo se rasproda i svaki pisani trag uništi... koga zanima neka traži po netu o ovome, mnogi su ljudi već pisali šta se događa.

Prošlog ponedjeljka na prvom programu HRT-a u elitnom terminu oko pola devet uvečer osvanula je emisija kakvu naša televizija inače izbjegava emitirati. U njoj se govorilo o nasilnom otimanju vojnih s...
SLOBODNADALMACIJA.HR

Nema komentara:

Šufit